От х:

Днес в x:

ДАНС натисна Мустафа Емин. Поскъпнаха новите табели за коли. Преглед на печата

ДАНС натисна Мустафа Емин, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Агенти нахлули завчера в хасковската областна служба "Земеделие и гори" и иззели документи за скандалните замени на ниви и гори. Шеф на службата е Мустафа Емин, с чийто подпис бяха прехвърлени на близката до зам.-областния управител Мехмед Атаман фирма "Елка" 95 дка на пътя Хасково-Димитровград. Същата фирма смятала да налапа и близо 600 декара в Кенана, като преди това собствеността се прехвърли на държавната фирма "Земинвест", в която управляващ е членът на ръководството на ДПС Айруш Хаджи, пише вестникът.

32-годишна душегубка обслужва линия 102, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница изданието. Грохналата таратайка не качвала старците от дома в Кенана, защото били с карти. Според шефа на транспортната фирма архаичното возило било предвидено като помощно, за екстрени случаи, макар че КАТ вероятно има друго мнение по въпроса.

Не пускат дете в ясла заради 2 лв., четем на втора страница. Разсеяна майка завела детето си на забавачка в 9.30 часа в понеделник, вместо с час по-рано. Причина била преминаването към лятното часово време. От градината отказали да приемат детето, защото вече били дали заявката за храна.

Винят Георги Димитров за декларация, четем още на страницата. Хасковският депутат от Атака не бил подал декларацията си за конфликт на интереси в срок. Пред изданието той обяснява, че е подал такава, но с промените в закона формата била променена и трябвало да подаде нова.

Промениха обвинението срещу кмета Георги Иванов, пише още изданието. Промяната предвижда наказание до 8 години лишаване от освобода при доказване на обвинението.

Страната, наречена Министерски съвет – така е озгалавен интересен коментар на Николай Младенов, бивш главен секретар на СДС, сега активист на ГЕРБ.

Адвокат Розалина Апостолова: В обвинението срещу Иванов не иде реч за право. Така е озаглавено водещото заглавие над главата в "Новинар юг". Според адвокатката във времето от повдигането на обвинението срещу кмета за безстопанственост по случая с Билла до вчера не са настъпили никакви промени. В такъв случай промяната на обвинението може да има само друго обяснение, но не и юридическо, смята Апостолова.
Изданието отделя на казуса цялата 4 страница. Там четем, че новото постановление вече визира алинея 3, вместо досегашната ал. 1 от член 119.
Членът от наказателния кодекс, разбира се, не е 119, а 219, но това едва ли има съществено значение.
По-важното е, че със закона за амнистията старото обвинение щеше да отпадне. По новото се предвижда наказание над пет години, казва Апостолова.
Всъщност в алинея 3 на чл. 219 се предвижда наказание до 8 години затвор. Също така в наказателния кодекс няма член, който да предвижда наказание "над еди колко си години". В закона са определени наказания ДО.
Както и да е. Небрежното боравене с юридическа терминология и неточното цитиране на членове и алинеи само може да утежни положението на кмета Георги Иванов, когато тази адвокатка се изправи в съдебната зала срещу закоравял професионалист като прокурора Петър Мидов.

КАТ ни избъзика с поскъпнали номера, чете в другото водещо заглавие на първа страница в "Новинар юг". От 1 април комплект табели за леки автомобили вече е 35 лева, вместо досегашните 25 лв.

Шишков: Митничари пълнят куфарчета с пари за вота, акцентира изданието на втора страница. Митницата продължава да се управлява по марашевски, въпреки че Марашев вече го няма, казва свиленградският лидер на СДС.

Прокуратурата рови "добрият самарянин", акцентира вестникът на криминалната страница. След публикация в "Новинар юг" държавното обвинение рови как сдружението на попадията Донка продължава да набира средства за съборения вече приют в Узунджово.

Червен шеф паркира на пешеходна пътека, четем още в броя. Реното на Иван Станчев е снимано точно върху ясно очертаната пешеходна пътека.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини