От х:

Днес в x:

29 °C

ДАНС натисна Мустафа Емин. Поскъпнаха новите табели за коли. Преглед на печата

ДАНС натисна Мустафа Емин, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Агенти нахлули завчера в хасковската областна служба "Земеделие и гори" и иззели документи за скандалните замени на ниви и гори. Шеф на службата е Мустафа Емин, с чийто подпис бяха прехвърлени на близката до зам.-областния управител Мехмед Атаман фирма "Елка" 95 дка на пътя Хасково-Димитровград. Същата фирма смятала да налапа и близо 600 декара в Кенана, като преди това собствеността се прехвърли на държавната фирма "Земинвест", в която управляващ е членът на ръководството на ДПС Айруш Хаджи, пише вестникът.

32-годишна душегубка обслужва линия 102, акцентира в другото водещо заглавие на първа страница изданието. Грохналата таратайка не качвала старците от дома в Кенана, защото били с карти. Според шефа на транспортната фирма архаичното возило било предвидено като помощно, за екстрени случаи, макар че КАТ вероятно има друго мнение по въпроса.

Не пускат дете в ясла заради 2 лв., четем на втора страница. Разсеяна майка завела детето си на забавачка в 9.30 часа в понеделник, вместо с час по-рано. Причина била преминаването към лятното часово време. От градината отказали да приемат детето, защото вече били дали заявката за храна.

Винят Георги Димитров за декларация, четем още на страницата. Хасковският депутат от Атака не бил подал декларацията си за конфликт на интереси в срок. Пред изданието той обяснява, че е подал такава, но с промените в закона формата била променена и трябвало да подаде нова.

Промениха обвинението срещу кмета Георги Иванов, пише още изданието. Промяната предвижда наказание до 8 години лишаване от освобода при доказване на обвинението.

Страната, наречена Министерски съвет – така е озгалавен интересен коментар на Николай Младенов, бивш главен секретар на СДС, сега активист на ГЕРБ.

Адвокат Розалина Апостолова: В обвинението срещу Иванов не иде реч за право. Така е озаглавено водещото заглавие над главата в "Новинар юг". Според адвокатката във времето от повдигането на обвинението срещу кмета за безстопанственост по случая с Билла до вчера не са настъпили никакви промени. В такъв случай промяната на обвинението може да има само друго обяснение, но не и юридическо, смята Апостолова.
Изданието отделя на казуса цялата 4 страница. Там четем, че новото постановление вече визира алинея 3, вместо досегашната ал. 1 от член 119.
Членът от наказателния кодекс, разбира се, не е 119, а 219, но това едва ли има съществено значение.
По-важното е, че със закона за амнистията старото обвинение щеше да отпадне. По новото се предвижда наказание над пет години, казва Апостолова.
Всъщност в алинея 3 на чл. 219 се предвижда наказание до 8 години затвор. Също така в наказателния кодекс няма член, който да предвижда наказание "над еди колко си години". В закона са определени наказания ДО.
Както и да е. Небрежното боравене с юридическа терминология и неточното цитиране на членове и алинеи само може да утежни положението на кмета Георги Иванов, когато тази адвокатка се изправи в съдебната зала срещу закоравял професионалист като прокурора Петър Мидов.

КАТ ни избъзика с поскъпнали номера, чете в другото водещо заглавие на първа страница в "Новинар юг". От 1 април комплект табели за леки автомобили вече е 35 лева, вместо досегашните 25 лв.

Шишков: Митничари пълнят куфарчета с пари за вота, акцентира изданието на втора страница. Митницата продължава да се управлява по марашевски, въпреки че Марашев вече го няма, казва свиленградският лидер на СДС.

Прокуратурата рови "добрият самарянин", акцентира вестникът на криминалната страница. След публикация в "Новинар юг" държавното обвинение рови как сдружението на попадията Донка продължава да набира средства за съборения вече приют в Узунджово.

Червен шеф паркира на пешеходна пътека, четем още в броя. Реното на Иван Станчев е снимано точно върху ясно очертаната пешеходна пътека.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
11 юли 2020
Последни новини