От х:

Днес в x:

Близо 4000 събраха за Дани и Криси от благотворителния баскетбол, съдиите шампиони

    3952.40 лева са събрани от благотворителния турнир по баскетбол, който се игра снощи в зала „Дружба“ между магистрати, полицаи и общинари. Средствата ще бъдат използвани за лечението на хасковските деца Дани и Криси, страдащи от мускулна дистрофия, както и за изграждане на сензорна стая за децата в Общностния център в Хасково.

    Преди старта на турнира снощи в спортната зала пред публиката излязоха бащата и дядото на 11-годишният Дани, които благодариха за подкрепата на всички съпричастни. Благодарности за инициативата изказа и управителката на Общностния център Мирослава Мачева, която обясни и необходимостта от изграждане на сензорна стая за деца със специфични потребности.

    На турнира присъства и председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова, която приветства тимовете за инициативността. По-късно призова публиката за едноминутно мълчание за почитане паметта на загиналия им колега съдия Калоян Петров - председател на Районния съд в Ивайловград.

    Инициативата за благотворителния турнир е на Районния съд в Хасково. Подкрепена е от кмета на общината Добри Беливанов, от много приятели на децата на Хасково: Окръжен съд - Хасково, Окръжна прокуратура, Районна прокуратура, Областната дирекция на МВР Хасково, Адвокатската колегия. Представителите на институциите бяха сформирали три тима – магистрати, полицаи и общинари. Жребият за мачовете беше изтеглен на случаен принцип. На такъв принцип се разпределят и съдебните дела, шеговито заяви водещият на турнира MC Jotto, а ко-водещ беше прокурор Антон Иванов.

    Безапелационни победители в баскетболната надпревара станаха правораздавателите. На терена те показаха не само справедливост, каквато се изисква в съдебните процеси, но и спортни умения. В първата си среща магистратите победиха общинарите, а във втория мач бързо отказа тимът от МВР. Най-резултатен за отбора на шампионите беше председателят на Районния съд в Хасково Пламен Георгиев, който е бивш състезател по баскетбол и шампион на страната в групата на юношите. Въпреки дългогодишното си оттегляне от спортната арена, магистратът показа завидни спортни умения, реализирайки редица точни попадения. На второ място остана отборът на полицаите, а трети са представителите на общината.

    По време на срещите имаше редица отбелязани точки по атрактивен начин, които бяха аплодирани от публиката. По време на почивките атмосферата подгряваха няколко формации - Мажоретния състав с ръководител Веселина Калемджиева към Младежки център - Хасково, Спортен клуб "Виолена" с ръководител Теменуга Илиева и Детска фолклорна формация "Пъстрица" с ръководител Иван Иванов. Главен съдия на турнира беше реферът Виктор Колянов.

    В крайна сметка победители и победени се поздравиха и си пожелаха подобни инициативи да станат традиция.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини