От х:

Днес в x:

Молдовец крие 55 000 цигари в тайници в кола

Изображение 1 от 2

    55 000 къса цигари без бандерол откриха хасковските криминалисти в тайници на лек автомобил Пежо, съобщиха от областната дирекция на полицията. Колата е спряна за полицейска проверка около 9 часа днес на пътя между Хасково и Димитровград. Тя е шофирана от 34-годишен молдовец. По време на претърсването е разглобена задната броня на автомобила. При премахването ѝ е установено, че държачът ѝ е захванат с болтове и гайки за рамата. При премахване на държача е открил тайник, намиращ се между гредите на рамата, откъдето полицаите извадили голямото количество безакцизни цигари от различни марки – „Royal“, „VV“, „Mark 1“.

    Папиросите без бандерол са иззети с протокол по образуваното бързо производство. Молдовецът е задържан до 24 часа. Материалите ще бъдат предадени по компетентност на Районна прокуратура-Хасково.

    Също за държане на цигари без бандерол е хваната и 51-годишна жена в Свиленград, съобщиха от прокуратурата. Тя е спряна за полицейска проверка вчера с лекия си автомобил Опел. На предната седалка в колата имало черен найлонов плик с 140 кутии или 2 800 къса цигари без акцизен бандерол. Шофьорката Р. К. предала доброволно цигарите и признала, че са нейна собственост.

    През 2014 г. Р. К. е получила условна присъда от 6 месеца с 3 години изпитателен срок за същото престъпление. Настоящето деяние е извършено в този изпитателен срок. Предстои нарушителката да бъда привлечена като обвиняема, а делото ще бъде внесено в съда в законноустановения срок на бързото производство.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини