От х:

Днес в x:

Спортното награди 8 призьори от световни и европейски първенства

    8 ученици от Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково получиха награди. Възпитаниците на школото и на местните клубове са постигнали високи успехи в световни и европейски първенства. Това са Петя Делчева – вицешампионка в Световното по борба, Емирджан Мехмед – вицешампион в Европейското по борба, Мерт Рамадан – бронз на Европейско първенство за кадети по свободен стил, Димитринка Сергеева – пета на Европейското първенство, Християна Петрова и Маринела Панайотова – 3 място на Европейско първенство по хандбал, които са и част от отбора на България, станал републикански шампион при девойките до 19 г. Сред призьорките са и сестрите Мария-Магдалена Кирева и Габриела Кирева – четвърто място в Европейското първенство по вдигане на тежести. Те получиха грамоти, спортни екипи, осигурени от местна фирма и парични награди от спонсори. Наградите връчи областният управител на Хасково Станислав Дечев, който поздрави учениците за постигнатите високи спортни резултати. Той отправи адмирации и към техните треньори – Петю Кирев, Людмил Димитров, Али Мехмед, Стоян Желев, Ирина Миладинова и Живко Архондев, които също получиха грамоти.

    Похвали към учениците, постигнали високи успехи през тази година и треньорите им отправи и директорът на училището Силвия Тенчева. „Вашите постижения наистина са от особено голямо значение, защото са от световни и европейски форуми, с което много малко училища могат да се похвалят с такива резултати“, каза Тенчева. Тя уточни, че не ѝ е известно друго спортно училище в страната, от всички 24, да имат такива успехи.

    От колектива на училищното бяха събрали и пари, с които да бъде подпомогнато лечението на националната състезателка по хандбал Маринела Панайотова, която се възстановява след операция на коляното. Младата хандбалистика благодари за жеста на всички, които са спомогнали за възстановяването ѝ след контузията.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Бр
      Браво
      3 0
      15:26, 2 окт 2017
      Браво
    • 2
      Ак
      Активен спортист
      3 0
      17:55, 2 окт 2017
      Поздравления за шампионите и техните треньори!.Пожелавам им още много титли и медали!
      Чудесна инициатива! Нека има поводи за още много церемонии!
    • 3
      Бр
      Братовчеда
      2 0
      00:23, 3 окт 2017
      Браво на шампионите и треньорите им! Силве, с чужда пита помен правиш! Успехите са благодарение работата на треньорите, таланта на децата и успешната политика на Училището през последните 20 години! Наградените ученици са в 11 и 12 клас и са в училището от 2010 и 2011 година , когато са приети 6 нови паралелки и над 100 деца! Силве, за 2 години откакто си директор има разкрита само 1 нова паралелка, а тази година дори и прием няма! Успехите на децата са въпреки теб, и въпреки пагубната ти политика, която ще доведе до закриване на училището!
    Последни новини