От х:

Днес в x:

Две млади свиленградчанки бяха отличени в поетичен конкурс

Първа награда и специалната статуетка на националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка" получи Петя Александрова от София. Тя бе отличена от журито за стихотворението си „Сключвам обръч край теб". На специална церемония в голямата зала на общинската администрация наградите й бяха връчени от съпругата на кмета на Свиленград - Елена Манолова, по чиято инициатива се провежда конкурсът.

Журито с председател Николай Петев - председател на Съюза на българските писатели и членове поетите Ивайло Балабанов и Воймир Асенов присъди втора награда на Цонка Христова от Дряново за стихотворението "Жена - Из картини от една изложба". Трета награда получи Илиана Илиева от София за творбата й "Говорещите руни на реката".

Тази година журито определи две поощрителни награди на млади поетеси от Свиленград – на Боряна Станева за "Душата ти е тъжен камертон" и на Катя Иванова за стихотворението "Нашият ден".

В малката възрастова група 14- годишния Димитър Божков от Каварна получи първа награда за стихотворението си "Повярвай ми, мамо". Журито оцени с втора награда 18-годишния Илиан Белев от Харманли и неговото стихотворението "Седенки". Трета награда получи Георги Марио Климов за стихотворението "Мама винаги била е с мен ". Авторът е на 13 години, от град Ловеч. Поощрителната награда взе 12-годишната Мария Гаралова за стихотворението "Обич". Малката поетеса е от град Ракитово.

Поетичният конкурс, посветен на жената, се провежда от 2005 година по идея на съпругата на кмета Елена Манолова, която осигурява наградата на победителя. Наградният фонд на конкурса е 1500 лева. В тазгодишното му издание участваха с общо 290 творби 119 автори от всички краища на България.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини