От х:

Днес в x:

Данъчните пращат 18 хасковски фирми на прокурор

18 фирми от областта са предадени на прокуратурата от на НАП-Хасково през изминалата 2008 година, съобщиха от данъчната дирекция. Причина за подадените сигнали са съмнения за данъчни измами.

Три са основните механизми за опит за измами, засечени в процеса на данъчно-осигурителни ревизии от инспекторите в Хасково. Най-често става дума за използване на документи с невярно съдържание или неистински счетоводни документи. В тази категория попада например обявяването на заеми без ясен произход, чрез които фирмите опитват да докажат приходи, излезнали наяве в хода на проверки и ревизии. Разкрити са също случаи на неотчетени приходи и съответно укрити данъци върху тях, както и избягване на плащането на установени вече данъчни задължения.

На едно лице НАП-Хасково е забранила през миналата година да напуска страната. Става дума за управител на фирма със задължения към бюджета над 5 000 лева. Отнемането на международния паспорт е една от принудителните мерки за събиране на просрочени данъчни и осигурителни задължения. Забраната се отменя или когато бъдат погасени задълженията, или се предоставят обезпечения под формата на движимо или недвижимо имущество или банкови сметки с наличности.

Общо 35 са лицата от областта със забрана да напускат страната към момента поради големи данъчни задължения, 34 от тях са с действаща такава мярка, наложена от НАП от предходни години.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини