От х:

Днес в x:

Община Минерални бани остава с 2 средищни училища, побратими се с Малтепе

Изображение 1 от 2

    Двете средни училища СУ „Христо Ботев” в Караманци и СУ „Проф. д-р Асен Златаров” в Минерални бани да останат в списъка на средищните учебни заведения, реши Общинският съвет. От тази година в този списък ще бъде вписана и детска градина „Снежинка”.

    В училището в Караманци тази есен ще учат поне 14 осмокласници след като местните парламентаристи одобриха създаването на една маломерна паралелка. Към настоящия момент учениците в нея са 14, но до началото на новата учебна година броят им може да се увеличи.

    Съветниците одобриха още да бъдат отпуснати парични средства за две читалища „Заря 1957” в Минерални бани и читалище „Кирил и Методий 1952” в село Караманци. Парите ще се изразходват за закупуване на мъжки и женски фолклорни костюми.

    Решенията бяха взети на 20-то редовно заседание за този мандат. На него съветниците одобриха и побратимяването на Минерални бани с истанбулската община Малтепе.

    Общинският съвет упълномощи кмета на общината Мюмюн Искендер да подпише записна заповед за 147 620 лв. в полза на Агенцията за социално подпомагане във връзка с проекта „Топъл обяд”, чийто срок е удължен до 2019 г. Приети бяха и корекции в годишния план за ползване на дървесина от горските територии, собственост на общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Сс
      сс
      7 -1
      11:39, 26 юли 2017
      Малтепе ..........а..... ко праим? Що ли ?
    • 2
      Ам
      амет
      10 -1
      15:45, 26 юли 2017
      общинската сесия на какъв език се води,..?
    Последни новини