От х:

Днес в x:

Над половината от шофьорите в нарушение, хванаха трима без книжка

Над половината от хасковските шофьори са в нарушение, сочат данните на областната дирекция на МВР. През последните два дни пътните полицаи са констатирали 60 нарушения на Закона за движение по пътищата в областта. Водачите са санкционирани с 14 акта, 56 фиша и 6 електронни фиша. Извършени са проверки на 103 автомобила.

Целта на полицейските проверки е да се ограничат предпоставките от тежки пътнотранспортни произшествия. Униформените са следили за превишена скорост, неправилно изпреварване и паркиране, шофиране от неправоспособни водачи, употреба на алкохол и управление на нерегистрирани и технически неизправни автомобили.

От началото на акцията, която стартира от 10 юни, са констатирани общо 3009 нарушения, за които са съставени 424 акта и 2490 фиша.

От Пътна полиция предупреждават водачите, че до края на летния сезон ще има засилено и активно полицейско присъствие по пътищата в региона. Екипите ще следят в районите с интензивно движение с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки.

Харманлийските полицаи са заловили и двама шофьори без книжка. Срешу мъжете на 48 и 37 г. са започнати бързи производства затова, че шофират автомобили без свидетелства за правоуправление и с влезли в сила наказателни постановления в едногодишен срок.

Срещу друг неправоспособен 42-годишен водач е заведено същото производство в Районното полицейско управление в Хасково. Освен това мъжът управлявал мотопеда без регистрационна табела.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    An
    Aneta
    0 -5
    14:40, 6 юли 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара

Още новини

Последни новини