От х:

Днес в x:

Канализацията в Болярово – приоритет, искаме 4 млн. от държавата

Доизграждането на канализацията в квартал Болярово да бъде обявено за приоритет. Това иска в докладна записка до ОбС кметът Добри Беливанов. Декларирането на приоритета е с цел кандидатстване за финансиране пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) към екоминистерството. Исканата сума е 4 095 451 лв. с ДДС.

Освен това градоначалникът иска съветниците да дадат съгласие общината да кандидатства с проекта за доизграждане на канализацията в квартала. Според правилата за финансиране от ПУДООС трябва да има съгласие от Общинския съвет, както и той да определи какъв е приоритетът на обекта, за който се искат пари.

Докладната ще се разглежда и гласува на сесията на ОбС Хасково на 30 юни, следващия петък.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Os
    OSMAN
    11 -1
    14:02, 22 юни 2017
    Радвам се много за кв. Болярово,нека да се доизгради канализацията.Общината трябва да погледне и към другите квартали,предимно крайните-като кв. Хисаря,като Каменец,като Гарата и там трябва да се направи канализация.
  • 2
    Бо
    Боляровец
    2 -1
    21:15, 22 юни 2017
    Това за кандидатстването пред ПУДООС го слушаме още от зимата.Говорехте ,че пролетта или началото на лятото ще започвате да копаете,а сега четем че още не сте кандидатствали.Работата започва да намирисва на ЛЪЖА.Дано не съм прав

Още новини

Последни новини