От х:

Днес в x:

Търсят доброволци в помощ на художниците на фестивала We All Write

Онлайн платформата за доброволчески инициатива timeheroes.org набира помощници за реализацията на проектите, част от Фестивала за улично изкуство We All Write, който ще се проведе в Ахтопол след седмица. Между 12 и 18 юни крайморското градче ще се превърне в галерия на съвременното фасадно изкуство.

В рамките на една творческа седмица 40 художници от България, Великобритания, Испания и Аржентина ще изрисуват 30 фасади и стени в града. Успоредно с това, в уикенда на 16 -18 юни ще има и съпътстващи събития - 3D прожекции на открито, партита и среднощни активности, графити батъли, работилници.

За преобразяването на града и създаването на картини с такъв мащаб обаче има нужда от доброволци на място, апелират организаторите на стрийт форума от Сдружение "Сто и четиридесет идеи" (140 Ideas).

Набират се хора, които могат да помагат по време на целия период на Фестивала при изграждане на скеле, ако са вещи в това, както и при пребоядисването на стените на сградите, върху които ще се рисува.

Доброволци още трябват и в логистиката: комуникация с посетителите в информационната точка на фестивала - представяне на събитието, насочване, съдействие на артистите за осъществяване на творбите им, помощ при провеждането на работилниците за деца - грижа и съдействие за най-малките участници и подкрепа на артистите, водещи уъркшоповете.

София, Пловдив и Бургас са точките, от които ще бъде осигурен директен транспорт за доброволците, който ще бъде съгласуван с потвърдилите участие. Ако обаче има групи и от други градове, договорките  за транспортирането ще стават допълнително.

Организаторите осигуряват  безплатна нощувка в Ахтопол и по едно хранене на ден за всеки доброволец.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини