От х:

Днес в x:

Само 20 от 1 155 са се доверили на пощата за данъчните декларации

20 годишни декларации са подадени в пощите за първата седмица откакто станциите започнаха да приемат на гише данъчните формуляри. 18 от тях са на граждани за данъци дължими върху доходите от предходната година, 2 са на фирми за реализирана печалба.

Общо 1 155 декларации са постъпили до момента в НАП-Хасково. 21 от тях по интернет, което гарантира отстъпка на клиентите – съответно 5% на физическите и 1% на юридическите лица.

По-активно в момента се подават декларациите за доходи, получени през 2008-ма година – техният брой до преди седмица е 1 032, като крайният срок за подаването им изтича на 30 април. Задължение за такива декларации имат всички лица, които миналата година са имали приходи по извън трудови правоотношения, като единствено едноличните търговци, които не са упражнявали дейност, са освободени от подаване на годишна данъчна декларация.

123 са постъпилите декларациите по Закона за корпоративното подоходно облагане, като последният срок изтича след малко повече от месец – на 31 март. Ако фирма не подаде годишната си декларация в срок или посочи невярно данни, които водят до освобождаване или намаляване на данък „печалба", тя се наказва с имуществена санкция от 500 до 3 000 лева. Заедно с декларацията се подава и годишен финансов отчет. При липса на такъв глобата е от 500 до 2 000 лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини