От х:

Днес в x:

Пазачът бай Георги убит за няколко литра нафта

66-годишният пазач Георги Павлов е бил убит за няколко литра нафта. Плащадката, която е охранявал нощем мъжът, е била ползвана като паркинг за тирове. Това каза за Haskovo.net собственикът на фирма "Монтажи" Делчо Делчев, който е бил шеф на починалия след зверския побой Георги Павлов.

Пазачът бе намерен във фургона на площадката около 9 сутринта вчера. Целият бил в рани от побоя, имал и фрактура на черепа. Около 22 часа снощи бай Георги издъхнал от раните си.



Не съм имал толкова добър работник, каза шефът на фирмата. Приятен, добродушен човек, а и работлив, описа го работодателят му.

По думите му фирмата използвала площадката до жп гарата в димитровградския квартал Мариино като пункт за старо желязо. Но откакто се сринали цените в края на миналата година, спрял дейността и започнал да пуска товарни камиони да нощуват на оградената площадка. Наскоро източиха горивото от няколко тира, дори бяха пробили дупка в тухлената ограда, посочи вече иззиданото и измазано място Делчев (на снимката долу).



Само преди два дни идваха от квартал Вулкан трима да питат дали приемам старо желязо, Поогледаха се и си тръгнаха. Само те са били, няма кой друг, убеден е шефът на фирмата. Той дори назова имената им – Сашо, Недялко и едно русо мласо момиче. И тримата били около 26-27-годишни. Казах и на полицията имената им, както и своите съмнения, допълни Делчев.

От полицията потвърдиха уклончиво, ме имат известни насоки за извършителите, но все още няма задържани за убийството.



Георги Павлов е работил над 30 години в бившия Съветски съюз. По думите на сегашния му работодател съдбата е почернила цялото семейство – само преди броени дни съпругата му отишла на гости на дърщеря си в Украйна и там получила инсулт.

Убили са човека за нищо – за няколко литра дизел, казва Делчо Делчев. Той е убеден, че смъртоносните побойници са от ромските махали на крайните и мизерни димитровградски квартали. Сигурен съм в това на 99 процента, категоричен е той. Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини