От х:

Днес в x:

Прокуратурата: Само 4 оправдателни присъди през 2016-а в Хасково

96,23 % са осъдителните и санкционни решения след внесени в съда актове от Окръжна прокуратура-Хасково и районните прокуратури в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Ивайловград. Това показват данните от годишния доклад за 2016 година на Окръжна прокуратура Хасково.

Констатиран бе спад в броя на влезлите в сила оправдателните присъди, които през 2016 г. са били 4, или с 10 по-малко от тези през 2015 г.

През изминалата година в съда са внесени общо 1396 акта, съобщи по време на Общото годишно събрание Иван Стоянов, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Хасково.

Констатирано бе намаление на регистрираните престъпления спрямо предходната 2015 г., а именно: с 2,26 % по данни на ОД на МВР-Хасково; с 54 % в ГПУ-Свиленград; и с 23,3 % на ГКПП „Капитан Андреево“ към Митница-Бургас.

Съществен е ръстът по наблюдавани дела за наркотици, като те са с 75 повече от 2015 г. Нараснали са и внесените прокурорски актове по тези престъпления с 18, а осъдителните присъди с 25.

По среден брой на прокурорски актове, внесени в съда на един прокурор, обвинителите от Окръжната и Районната прокуратура в Хасково са на 2-ро място в страната, а целия регион - на 5-то място в страната.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини