От х:

Днес в x:

Три бронзови медала за хасковските борци от Международен турнир

Изображение 1 от 2

    Три бронзови медала спечели състезателите на хасковския клуб по борба „Ангел войвода” от Международния турнир "Динко Петров" в Стара Загора. Отличия в своите категории в свободна борба получиха Петя Делчева (50 кг) при кадетките и Данчо Ванчев (100 кг) при кадетите. Призьор при кадетите до 63 кг в класическата борба е Георги Антонов.

    Силно представяне на турнира направиха и състезатeлите от Димитровград, които спечелиха 3.  златни медала, 1 сребърен и 2 бронзови. В 9-тото издание на турнира бяха раздадени и индивидуални награди. В свободния стил за най-техничен състезател бе определен Рухан Расим (47 кг) от Димитровград.

    В състезанието участваха над 300 състезатели от над 10 държави - САЩ, Русия, Швейцария, Словакия, Украйна, Турция, Румъния, Македония, Косово, Литва и Латвия, както и от всички големи клубове в страната. То се провежда  в памет на старозагореца - заслужил състезател и треньор, носител на много медали от олимпийски, световни и европейски първенства, и е за двата стила – класически и свободен.

    Без медали от състезанието останаха хасковските състезатели Славчо Петров и Борислав Бръмчев, който се бори в по-горна категория. За сметка на това Борислав Бръмчев в средата на другия месец заминава заедно с треньора си Петю Кирев на Международен турнир в САЩ, където ще се проведе подготовка и контроли. Поканата за хасковския състезател идва от американски клуб, който е участвал на състезание в България. Талантливият борец получи и покана за участие в Европейско първенство в Белград през май. Участието му обаче е под въпрос, заради липса на финансиране.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      0 0
      20:26, 26 мар 2017
      Браво! Следващия път златен!
    • 2
      Ба
      Бати Боян
      2 0
      09:03, 27 мар 2017
      Защо хасковският клуб не вземе треньор от Димитровград ......... за следващия път?
    • 3
      Ди
      Димо
      0 0
      20:55, 27 мар 2017
      Какви медали за Хасково? Единия треньор е повече политик и бизнесмен (П.К) Другия си кара камиона в Европа (С.Ч0 ) третия масажира по корабите( И.Р) Четвъртия си чака пенсията! Само Али Мехмед не стига. Тези мързеливци разбиха борбата в града!
    Последни новини