От х:

Днес в x:

Вирусите отново удариха Хасково в топлото време

Изображение 1 от 5

    Затоплянето на времето отново напълни клиниките с вирусно болни. Особено в първия ден на седмицата, когато традиционно е натоварено след почивните дни, личните лекари отчетоха голяма натовареност и скок на пациентите си. А вчера някои от джипитата са преглеждали до 21 часа заради опашките пред кабинетите.

    В някои от детските градини групите са наполовина, подобно е положението в училищата. Има класове, в които от 22-ма ученици, едва 14 са налице, коментираха преподаватели от основното образование.

    Аптеките също са пълни от сутрин до вечер. „Откакто се е затоплило от миналата седмица, е ужас, не можем да подвием крак от клиенти. Повечето от тях са пипнали вирус, ако съдим по рецептите“, коментираха фармацевти.

    От РЗИ все още нямат пълен поглед върху ситуацията, коментираха от там. Засега частичните данни не показват драстично увеличение на вирусните инфекции, вероятно в началото на следващата седмица картината ще е по-пълна.

    По данни на педиатрите особено засегнати са най-вече са децата до 7-8 годишна възраст. Вирусът протича с температура между 38 и 39 градуса, с общо неразположение, а в някои от случаите и с разстройство. Вирусът държи по-малките пациенти поне три-четири дни. В много от случаите състоянието е съпътствано от влажна кашлица. Докторите предупреждават отново, че противовирусните препарати са най-ефикасни, а антибиотиците дори са противопоказни, затова самолечение не трябва да има. Препоръката им е да се използват и пробиотици, които имат за цел да възстановяват и поддържат процесите в стомашно-чревния тракт. Трябва обаче да се следи състоянието на пациента заради възможните усложнения, добавят личните лекари.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      12
      1234567
      13 -2
      13:24, 28 фев 2017
      Много ****** бре фууу прфюм ""къпани въльци"".
    • 2
      Ko
      koko
      2 -3
      13:26, 28 фев 2017
      Пак ли като преди нова година ще обявят епидемия когато всичко живо се натръшка?Аман от РЗИ и всички други главанаци които нямат данни и т.н.
    • 3
      Ан
      Антон
      12 -5
      15:53, 28 фев 2017
      Жална ни майка, това ли са хасковлийте, хора?! Ако кажа, че детето ми се казва Христо, сигурно ще го гледат като извънземно. Божееее, до къде я докарахме, Боже! Ще търсим комунистите под дърво и камък, на ни сега ГЕРБ ....
    • 4
      Ха
      хахахах
      2 -6
      16:17, 28 фев 2017
      Голям паляк си Тончо. Какво ще им търсиш на комуни... Виж коментара
    • 5
      Че
      черна раса
      7 -1
      20:05, 28 фев 2017
      само черни се виждат там тва ли са болните тва ли щото имат време не работят и се разболяват а ?? ние им плащаме здравните и всичко а ние като се разболеем няма време да идем не до болницата а няма време даже за спане от работа и накрая защо за да им плащаме на тея лечение лекарства храна те да ни крадат а? тва не е държава
      • Не
        Незапознат
        2 0
        23:11, 28 фев 2017
        Независимо от цвета неграмотната раса е най-лошото нещо.А когато е управлявана от бяла продажна е убийствено за всички в така наречената държава.
    • 6
      12
      123456_1488306850
      4 -2
      20:44, 28 фев 2017
      Програмата на бсп.1 двойно увеличение на помощите за ци..ни.2 във всеки клас учителка бъркаща. Родовете.3 по трипате на ден мустагата от джамията да пей.червени боклуци.
    Последни новини