От х:

Днес в x:

Вкараха в играта с трафика на хероин 15-годишна

Тийнейджърка е заловена като муле на хероин на ГКПП Капитан Андреево. Момичето е вкарано в играта от своите роднини, с които е спипана при проверка на пункта да пренасят дрога за близо 306 бона.

Тройката вляза от Турция на наша територия с лека кола с българска регистрация.

Пред митническите служители на българския пункт шофьорът, който бил зад волана и трите пътнички обявили, че нямат стоки за деклариране. Превозното средство обаче е селектирано за щателна митническа проверка. При обиска на трите пътнички проверяващите митническите инспектори се натъкнали на осем прозрачни пакета с кафеникаво прахообразно вещество.

Част от пакетите били напъхани в бельото на по-възрастните жени. Имало както в сутиените им, така и в бикините.

Един от пакетите е открит, залепен в областта на кръста на непълнолетното момиче. По неофициална информация трите са родственички. Една от жените е майка на момичето. Те са от район в Северна България.

Извършеният на място полеви наркотест е показал, че съдържанието на пакетите е хероин. Общото количество на иззетия наркотик е 3.394 кг, а точната му стойност по цени на съдопроизводството- 305 460 лева. Пътувайки с момиче и три жени, вероятно групата е разчитала да мине границата необезпокоявана, тъй като обикновено такъв състав не се счита за рисков. Случаите деца да бъдат вербувани като мулета или да служат като прикритие за пренос на дрога на българо-турската граница не са изолирани. Преди време семейство, пътуващо от Турция с автомобил пробва да вкара у нас дрога, скрита във възглавничката на спещото си на задената седалка дете. Опитът обаче също беше развенчан от митническите инспектори. 

По случая с двете жени и момичето, пренасящи хероин, е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

По искане на Окръжна прокуратура Хасково Хасковският окръжен съд постанови постоянна мярка „задържане под стража" на двете жени, а на непълнолетното момиче е наложена мярка „надзор от служител на Детска педагогическа стая", тъй като то е непълнолетно и не попада под ударите на закона. 

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ge
    georgi
    11 -1
    16:08, 20 фев 2017
    до служителите на митницата проверете трговсите на трикотажни платове и собственицете на фирми на платове и птуващите с тях от Хасково за Турция внасят без да декларират евро с пачки и долари крият по джобовете ив ситуените по белйото по колитеси
    • Ко
      Компетентен
      0 0
      17:58, 21 фев 2017
      Ебахтии колко си малоумен!!!Хахаха
  • 2
    Пе
    Петел
    4 -2
    21:27, 20 фев 2017
    Първо да се проверят митничарите и граничарите.Вижте поведението им в репортажите по телевизията-дъвчене на дъвка,плюене на семки и ръце в джобовете-неадекватно поведение.Това се вижда ежедневно при преминаването на гражданите.
  • 3
    Ла
    Лариса
    0 -3
    22:35, 20 фев 2017
    А бе селяк, а какво ще кажеш първо да се научиш да пишеш правилно😃
  • 4
    Ak
    Ak 47
    0 0
    04:25, 24 фев 2017
    Няма случайни неща!
Последни новини