От х:

Днес в x:

Гръцка фирма - длъжник на наши тютюнопроизводители

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевския регион имат да получават над 1,2 млн. лв. от гръцка фирма, съобщава БНТ. Трети месец над 200 семейства от Сатовча, Хаджидимово, Гоце Делчев и Гърмен очакват парите си за тютюна, който са предали през ноември.

Миналата година същата гръцка фирма също забавила плащанията. Някои земеделци чакали 9 месеца да си получат дължимото.

Около 70 % от хората в гърменското село Дебрен отглеждат тютюн. Миналата година са произведени над 400 тона. 30 от тях са предадени, но хората не са получили парите си.

Близо 200 000 лева имат да получават земеделците от селото от гръцката фирма. Около 30 са семействата, които чакат парите си.

Сдружението на производителите на ориенталски тютюн се е срещнало с представители на фирмата. Председателят Арбен Мименов уточни, че фирмата категорично уверила, че не е обявила фалит и плащането ще продължи. Имало вероятност плащанията да се извършват на етапи. Гърците заявили, че цялото количество ще бъде платено до края на май месец. Земеделците отбелязват, че това е много дълъг период.

От сдружението предупреждават земеделците да внимават с коя фирма ще подпишат договори за изкупуването на тютюна тази година. Те алармират, че представители на същата гръцка фирма вече обикаля Гоцеделчевско.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини