От х:

Днес в x:

Общината отписва несъбираемите си вземания

Община Хасково ще отпише несъбираемите си вземания, ако ОбС одобри предложението на кмета Добри Беливанов за заличаване на задълженията на физически и юридически лица заради изтекла давност.

Става дума за публични задължения като данък сгради, такса смет, глоби, наказателни постановления и други, чиято абсолютна давност е изтекла и администрацията няма как да ги събере.

Предложението на градоначалника е във връзка с препоръка на Сметната палата и докладна от Общинската данъчна дирекция.

Според кмета отписването на тези задължения ще има психологически ефект, на много от хората се водят задължения с отпаднало основание, а те се демотивират за изпълнение на текущите си такива.

Докладната записка ще се гласува на сесията на ОбС на 27 януари.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    това добре, НО
    32 -10
    14:39, 21 яну 2017
    Има хора и фирми, които не са взели акт16 нарочно за да не плащат данъци - визирам бившия!! Наскоро заяви че нямал акт 16 на комплекса си между Хасково и Димитровград. Ами палата му край язовира? А какво е положението с неговия хотел? Някой занимава ли се стози крадец? Има ли справеливост в тази държава? Защо не го осъдиха този ужасен човек?Малко е просто да падне от власт.Трябва да си получи заслуженото.
    • Ст
      стига с тоя Иванов
      22 -4
      18:26, 21 яну 2017
      Аз питам за какво да плащаме тия данъци като не получаваме адекватни услуги от общината. Справка – снежния ад в града и очертаващия се такъв с боклука, псетата, тъмните улици и т.н. Края му се не види. Пък ни е си плащаме. За какво – да хрантутим кмет и общински служители дето спът и сънуват
  • 2
    Ad
    Adsdsda
    19 -2
    17:23, 21 яну 2017
    и какво да кажа и как да се чувствам аз като честен данъкоплатец....
    Ми и аз да не плащам нищо на общината. След години ще ми го опростят пък и ще си спестя някой лев.
Последни новини