От х:

Днес в x:

Хасковски деца отказват подаръците за Коледа, даряват парите за Ники

    Децата от 4 а клас на хасковското училище “Христо Смирненски” отказаха коледните подаръци, за да дарят парите за лечението на 17-годишната Николета Корондилева, която се лекува в клиника в Истанбул от коварно заболяване рак на костите. Ученичката от ПМГ преживя тежка едногодишна терапия и през ноември бе зарадвана от лекарите, че вече няма и следа от туморите в тялото й. Малко по-късно обаче, през декември, поради болки в кръста отново бе приета в клиниката и претърпя нова операция. Сега й е назначена лъчетерапия. Междувременно кампанията “Да помогнем на Ники” бе рестартирана и в нея се включиха много училища, детски градини, граждански организации, доброволци, общината в Хасково.

    Децата от 4а с класен ръководител Богдана Тенева заявили на родителите си, че предпочитат вместо подаръци за Коледа, да им дадат паричките. Така четвъртокласниците събрали сумата 216 лева, която ще бъдат преведени по сметката за лечение на Ники.

    Децата изработиха и постер с пожелания за много здраве. “Ние сме с теб, Ники”, е посланието на малките ученици към болното момиче.

    Всички които имат желание могат да преведат средства в банковата сметка на майката на детето - Росица Вълкова Ленкова:

    Пощенска банка BG66BPBI 7926 106 4334 801
    BIC: BPBIBGSF

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ве
      весела коледа
      14 0
      12:09, 23 дек 2016
      Когато душите ни са завладяни от доброто това означава че ни очаква хубаво бъдеще :) Пожелавам на всички топли коледни празници и любов в сърцата :) Бъдете здрави :)
      На управляващите пожелавам да спрат да крадат и да мислят повече за народа. Това очакваме от вас. Не е достатъчно да ни поздравявате за празниците, трябва да сте готови наистина да работите за народа си!
    Последни новини