От х:

Днес в x:

Още трима мигранти с обвинения за бунта в лагера в Харманли

Още трима мигранти получиха обвинения за бунта в лагера в Харманли, съобщиха от държавното обвинение. Това са двама афганистанци и един иракчанин. Районна прокуратура ги обвинява в хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

Безредиците в Регистрационно-приемателния център в Харманли възникнаха на 24 ноември. Тогава част от обитателите грубо нарушиха обществения ред, при което пострадаха полицаи, потрошиха и столовата в лагера. За тримата чужди граждани има събрани доказателства, че са участвали в бунта. Двама от обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „подписка“, а третия, който е непълнолетен – на 16 г., е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистанци, на които им е повдигнато същото обвинение. 15 от тях бяха оставени за постоянно в ареста, а останалите трима непълнолетни също бяха оставени „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районна прокуратура - Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени по време на безредиците в РПЦ-Харманли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини