От х:

Днес в x:

Започват Общия устройствен план на Хасково

Общинският съвет в Хасково одобри днес заданието за изработване на Общ устройствен план на част от общината – град Хасково, с. Узунджово и техните землища.

Заданието определя териториалния обхват, сроковете и етапите на изработването на плана. То е разгледано и одобрено от Експертния съвет по устройство на територията, съгласувано е с министерството на културата и РИОСВ Хасково.

С днешното си решение ОбС възлага на кмета Добри Беливанов да подготви документацията за избор на изпълнител за изработването на плана. Също така градоначалникът трябва да иска финансиране от държавния бюджет за изработването на Общ устройствен план.

В зала “Хасково” днес общинският съветник Антон Иванов посочи, че приемането на Общ устройствен план на Хасково е закъсняло поне с 15 години. По думите му това е довело до много недомислици в застрояването на града, тъй като се е правело по усмотрението на кмет или главен архитект. С изработването на Общ устройствен план ще се сложи край на хаотичното строителство и ще се създаде визия за развитието на града в следващите 20 години, допълни той.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    То
    това беше много важно
    43 -35
    13:31, 25 ное 2016
    Браво! Продължавайте нататък. Покажете им калко още много работи не са правени в Хасково последните 16 години. Бяхме един от най-изостаналите градове нищо че имаме асфалтиран (по няколко пъти) център. Бяхме град който няма бъдеще. Или другояче казано имаха бъдеще само някои кръгове и семейства. Всички останали да се дръпнат, да се махат, да не пречат ... Свърши това време г-н пеев.Колкото и да се показвате и да протестирате няма да върнете това време
  • 2
    Os
    Osman
    34 -14
    13:34, 25 ное 2016
    Най-после,доживяхме за да видим тези дни...
  • 3
    По
    Подозрително
    21 -5
    14:12, 25 ное 2016
    За язовир "Тракиец" какво решиха?
    • По
      Подозрително
      15 -3
      15:36, 25 ное 2016
      Благодаря за отговора г-н Кръшков!

      Ще става Хасково - Гол чукар или Печикамъково, на там вървим. Не се наяде тази софийска ламя!
      Да пишат тогава в плана паркинг на две нива в бившето корито на бившата река.
  • 4
    Пе
    петко
    33 -21
    14:32, 25 ное 2016
    дрън ,дрън ,че нищо няма да направят -това си е ясно
    само приказките им големи ,а дествия никакви
    помнете нищо няма да нправят
    • Пе
      Пепа
      23 -17
      17:33, 25 ное 2016
      Ще направят петко, ще направят. Ще направят защото се правят вече по друг начин нещата - не се краде, не се отчиташ с дарение на общината и на кмета за да получиш нещо. Ще има градоустройствен план и ще е ясно къде какво може да се строи. Ще направят петко.
  • 5
    Та
    такива са
    16 -22
    15:23, 25 ное 2016
  • 6
    Фа
    фарс
    18 -27
    17:58, 25 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Дя
    дядо матейко
    8 -4
    17:02, 26 ное 2016
    Е от тия съветници преди за тая ВЕЦ Тракиец никой ли не попита Бай Добри аджеба като свърши водата в язовира за 3-4 месеца с какво ще си мием ДУПЕТАТА или ще ползваме мокри кърпички или вестници КАУФЛАНД
  • 8
    Се
    Селянин от Тракиец
    10 -4
    09:04, 27 ное 2016
    С решението за изграждане на ВЕЦ се обрича на суша и ще се унищожи и без това крехкото поливно земеделие по поречието на каналите. Познайте къде ще отива водата- за поливане или за ток.Но на бай Добри така му е наредено. Напоителни системи винаги са били пристан за верни некадърни партийни кадри. При предишното правителство на ГЕРБ Харизанов изкопа къде що имаше поливни системи и и предаде за скрап. Сега ще пресушат язовира. Примери за незаконно ползване на вода за ВЕЦ из странат колкото искаш. Постоянното източване на язовира ще наруши неговата технология на пълнене , утаяване и т.н. Като добавим и факта че под връх Аида на Олу дере ще има златодобив и язовира ще се се използва за буфер при утаяването на химикалите от извличането на злато.Тогава и без друго за напояване няма да става. Между другото искам да питам доктор Станчева кога ще идва в Тракиец за прегледи или предизборните котешки каваци минаха. ? Пролетта идват други избори все пак . Малко мили очи да няма после пак оркестъра чака в Белград , пък загубихме изборите. Беше всяка сряда , но нещо не я виждам . Или чака да направят новия " здравен пункт " на мястото на магазина на брата на кмета.Ама то ще стане за чудо и приказ Вътре преглеждат , а отвън бабите си бърборят - нищо че може да вее сняг- красота.
    • Па
      ПАЦИЕНТ НА СТАНЧЕВА
      5 0
      13:39, 28 ное 2016
      Другарю селянин, тя Станчева, тази ламя ненаситна и долна лъжкиня, в Хасково вече не работи, дала си е кабинета други да й работят, ти искаш в Тракиец да дойде. Ще дойде ако има някаква далга, иначе чакай.
Последни новини