От х:

Днес в x:

Акцията на пазара прибра хиляди ментета, погват търговец на фактури

Близо 5 000 артикула с логото на запазени търговски марки са иззети при операцията на Неделния пазар в Димитровград. Вече трети ден полицаи и агенти от НАП проверяват обектите там. Акцията е за борба срещу измамите с турско и китайско карго.

През почивните дни са проверени търговски обекти, от които са иззети 4678 ментета, обобщават от полицията. За стоките – дрехи, колани, продавачите не са представили документи за произхода им или документ за собственост.

Различните по вид артикули са иззети от проверяващите с протоколи. За случаите са образувани 5 досъдебни производства и 1 полицейска преписка.

Продажби без регистриран касов апарат са засечени в 4 търговски обекта, съобщават от НАП.

На нарушителите, който продават без наличие на фискално устройство, са издадени актове. Актове има и за двама търговци заради неиздаване на касови бележки и за други шестима, при които са установени разлики между касовата наличност и отчетените приходи от продажби. Подобни нарушения се санкционират с глоби до 10 000 лева за юридическото лице, напомнят данъчните.

Със съдействието на Икономическа полиция е заловено и лице, което е предлагало за продажба фактури. По предварителна информация той и баща му притежават няколко скъпи недвижими имоти и луксозни автомобили. Данъчна проверка ще установи произхода на средствата на двамата за поддържане подобен стандарт на живот.

При операцията са спипани и четирима търговци, действащи на Неделния пазар, с натрупани данъчни и осигурителни задължения към бюджета. Общият им дълг е за почти 50 000 лева, като за събирането им предстоят организирани действия на дирекция „Събиране“ за налагане на обезпечителни мерки.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    Марин
    28 -3
    14:56, 21 ное 2016
    Сега откъде ще си купя оригнални адидаски и найк?
    • Не
      Незапознат
      7 0
      23:50, 21 ное 2016
      За момента ще е проблем.Нека мине малко време нещата да се пооталожат за
      да си продължат нещата по старому.Едва ли са прибрали всичките търговци
      продаващи така любимите ви ментета.Съдя по това че в статията е писано че
      са хванали само едно лице да продава фактури.А има поне още две които аз знам.Така че споко.Животът винаги намира начин да продължи напред.
Последни новини