От х:

Днес в x:

Маскирани харманлийци поискаха оставката на шефа на ДАБ и закриване на бежанския лагер

    Почти всички жители на Харманли излязоха отново днес на протест. Стотици изпълниха улиците на южния град с искания за тотално затваряне на бежанския лагер, който се намира на тяхна територия. Нервите на харманлийци са изпънати до краен предел заради страха от зарази, които вече са плъзнали по  част от битуващие в лагера чужденци.

    Още в предходните месеци, когато  хората от Харманли излязоха на протести,  поставиха условия за ограничаването на излизане на чакащите статути и дори настояха лагерът да бъде обявен за такъв от затворен тип. Напрежението се нажежи още повече, когато стана ясно и, че в бежанския център върлуват кожни зарази. Дълго време властите нехаеха и не признаваха проблема. От вчера обаче здравният министър разпореди проверки на място от медици и ако се налага лечение.

    Въпреки вече взетите мерки за недопускане на заразите извън бежанския лагер, днес хората изразиха недоволството си. Символично те излязоха по улиците  с маски на лицата си и в този вид стигнаха до вратите на центъра. Харманлийци искат категорично затварянето на лагера, както и оставката на шефката на държавната агенция за бежанците Петя Първанова и вр.и.д началника на лагера Димитър Захариев.

    Ако искането им за ликвидиране на бежански лагер в техния град не бъде изпълнено, хората заплашиха с още протести и блокиране на АМ „Марица”. За да стигнат до високите етажи на институциите харманлийци връчиха исканията си на евродепутата  Ангел Джамбазки, който ги обобщи „Иска се изцяло затваряне на лагера, затова, че  очевидно се прикрива здравния статус на афганистанците, които са вътре и затова ,че държавната администрация се опитва за пореден път да лъже хората за ситуацията вътре, а ДАБ-  да прикрива тежки проблеми”. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      M
      m
      19 -5
      18:19, 20 ное 2016
      Най жалкото е че никой няма да уважи мнението на тези хора
    • 2
      До
      Добри Волев
      14 -22
      19:32, 20 ное 2016
      Междувременно забравяме, че онези хора в лагерите... Виж коментара
      • Не
        Незапознат
        7 -1
        00:16, 21 ное 2016
        В последно време думите патриотизъм,национализъм,популизам взеха да се
        използват доста често.И то от обикновенни хора.Освен от политици.Което
        не знам дали е добре.Но нека ги елиминираме поне за този случай.Да не ги
        използваме за безпочвени манипулации както прави политическият ни елит.
        Ситуацията в която се намират ги кара всякакви методи да използват само
        за да си вдигнат партийният рейтинг.Или поне да го запазят.Което ги прави слепци без бастунче засатанали начело на държавата.
        Биха заслужавали съжаление и помощ ако в болшинството си бяха политически а не икономически бежанци. Погледнете ги,обърнете внимание като минавате покрай тях.Не ви ли приличат на нашите ц***** (роми)?Най вече ако са пък на голяма тумба. Например на автогарата.То и без тях не прилича на съоръжение за автобуси. Какво може да се очаква от такива хора?При условие както казвате че нищо не работи в държавата ни както трябва.Те усещат това и също не искат да са тук.Но страната ни е място където могат да вземат легален билет за Западна Европа.Ако успеят ще си е като шестица от тото.Но остават закотвени тук.Господа управляващите с цел да се харесат на господарите си са поели този ангажимент който трябва да се изпълнява. Грешка която ако продължи дълго време да се прави може да стане фатална При това положение те трябва да оцеляват както ние правим това.Фиктивно да зачитат държавата и институциите.За което едва ли можем да ги обвиняваме.Точно затова трябва да ги няма.Иначе ще ни надминат по маймунджулуци.Като има реална опасност да станем много маймуни на един клон.Надявам се знаете какво се случва тогава.
    • 3
      По
      потрес
      23 -5
      19:48, 20 ное 2016
      Вън бежанците от България! Всеки, преминал границата незаконно е нарушител и следва да понесе санкции за това, а не да бъде хрантутен и отглеждан за сметка на българските граждани в лагери и други подобни места. Вън!
    • 4
      То
      Точно така!
      18 -3
      21:03, 20 ное 2016
      Да си отиват там,откъдето са дошли!!!Как пък нито евин,показан по медиите,не беше с документи,как на всички жените и децата им били преди тях на запад в Европа и те искали да отидат при тях?Говорят едно и също като по учебник-така са ги инструктирали!Не им вярвам!Искали да живеят нормално.Кой не иска?Затова обратно в родината им и там да се борят,да ВОЮВАТ за нормалния си живот и или да го извоюват туй щастие или да умрат достойно!
      Това се отнася и за НАС!
    • 5
      Pp
      PPP
      6 -20
      21:05, 20 ное 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Не
      не
      8 -1
      00:17, 21 ное 2016
      не с такива маски-с куклусклан трябва.
    Последни новини