От х:

Днес в x:

Младежи и полицаи озаптяват шофьори с цветя пред Икономиката

    Младежи и полицаи организираха акция за пътна безопасност през Финансово-стопанската гимназия в Хасково. Тя е по повод Европейския ден на пешеходеца и е под надслов „Облечи се цветно! Запази живота си на пътя“, с което стартира и втория етап на традиционната акция "Зима" на КАТ.

    Акцията започна в 10 часа часа днес, когато пътните полицаи заедно с ученици от Финансово-стопанската гимназия (бившия Икономически техникум, Младежкия център, ансамбъл „Хасково“ и БЧК излязоха заедно на пътя. Гимназистите бяха направили табла със снимки от тежки катастрофи в страната. Идеята беше преминаващите да ги видят с цел да спазват правилата за Движение по пътя, но така също и да бъдат по-толерантни.

    Униформените изпълняваха своите задължения по указания – спираха шофьори на случаен принцип, за да проверяват документите на водачите и на автомобила. Междувременно децата подаряваха цвете и брошури на водачите като ги предупреждаваха да шофират внимателно и да пазят децата на пътя. Някои от проверените шофьори приветстваха акцията и призоваха всички да спазват законите. Някои от тях обаче бяха на мнение, че ако глобите се завишат, гражданите ще бъдат по-съобразителни. „колкото по-дълбоко бръкнеш в джоба на българина, толкова повече респект ще има“, коментира хасковлията Красен Николов.

    Инициативата има за цел недопускане на пешеходци-жертви на пътни инциденти. Идеята е да се обърне внимание към дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около детските заведения и училища. Контролът днес е насочен както към водачите, отнемащи предимство на пешеходците, така и към поведението на пешеходците, които нарушават Закона за движението по пътищата.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ни
      Ния
      6 -2
      13:09, 18 ное 2016
      Браво.
    • 2
      Ту
      тузлудерски
      1 0
      20:20, 18 ное 2016
      Красен Николов много хубаво приказва ама само след 20 метра пак наду ссъс100км час От такива предавания еднодневки няма полза
    • 3
      Sc
      Scarface
      2 0
      21:38, 18 ное 2016
      Цигари срещу плод.Сега пък цветя на шофьори имащи нервен крак.Хайде де,в
      града има повече от две училища.Какво правите?Спите ли?Измислете нещо по
      оригинално.Смажете конкуренцията.
    • 4
      Sc
      Scarface
      0 0
      21:53, 18 ное 2016
      Допълнение:
      Вземете пример от ''Станчо'' който с уверена стъпка и горда осанка води акцията.

    Още новини

    Последни новини