От х:

Днес в x:

Млади етнографи обраха наградите в национален конкурс

    Шестима младежи от хасковската школа по „Етнография“ към Младежки център обраха спечелиха челни места в Национален конкурс под надслов "Априлското въстание", организиран от Национален клуб „Родолюбие“ и МОН.

    Те участваха в две категории – за презентация и реферат, в две възрастови групи – от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Равносметката за възпитаниците на ръководителя на школата Нели Арнаудова е три първи места, едно второ, едно трето и специална награда.

    Първо място за презентация в по-малката възрастова група получи Моника Джелепова от 7 клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, а в по-горната първенец е Явора Запранова – 10 клас в Езикова гимназия. Второто място в раздела за презентация е класиран Стефан Евтимов от ПМГ, на трето е Десислава Господинова от ПМГ.

    В раздел реферат първенец е деветокласничката Габриела Караджова от ПМГ, а Габриела Иванова от Финансово-стопанската гимназия получи специална награда.

    След представянето си в националния конкурс четирима от участниците – Явора, Стефан, Десислава и Габриела ще получат стипендии от 135 лева за 12 месеца.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      2 -4
      09:45, 10 ное 2016
      Колко реферата написа г-жа Арнаудова?
    • 2
      Гр
      гражданка
      1 -4
      11:48, 10 ное 2016
      Взе ми въпроса гражданино
      • Ne
        Neli Arnaudova
        7 0
        21:13, 10 ное 2016
        Не ми допада да давам обяснения, но не мога да остана равнодушна.
        Питам се обаче защо не можете сърдечно да подкрепите тези умни и талантливи деца, да ги поощрите и да се зарадвате за тях?
        Отговорът ми е, че са достатъчно знаещи и можещи и сами са автори на конкурсните си работи. За да завоюват призовите места те се явиха на УСТНИ ЗАЩИТИ на творбите си пред комисия.
        Ако прочетете внимателно ще разберете, че постиженията на повечето от учениците са в направление "Презентации", където младите хора са особено
        добри!
        Аз съм много горда с тях! Надявам се много наши съграждани да ги поздравят.
    • 3
      Ев
      Евтимов
      6 0
      21:24, 10 ное 2016
      Не говоря от позицията на награден в конкурса, а от тази на гражданин на нашия регион, който коментира с лицето, самоличността и името си. Тази школа, тези конкурси, проекти, реферати, презентации и т.н. са изцяло за удовлетворение, успех и усещане за прекрасно свършена самостоятелна работа от участниците. Г-жа Арнаудова е единствено консултант, който винаги е нужен при този тип конкурси. Всички работи са изготвени самостоятелно, с желание, цел и много труд. И когато всичко това бива възнаградено, бива му дадена нужната гласност, то единствените 2 коментара (досега) бяха пълни с негативизъм и злоба, на всичкото отгоре скрити удобно маската на анонимността. Съжалявам за това. Наистина съжалявам.
    Последни новини