От х:

Днес в x:

Тракийци от Хасково и Образователното управление изпращат учебници на българчетата в Истанбул

Изображение 1 от 5

    Хасковското тракийско дружество „ Георги Сапунаров„ със съдействието на Регионалното управление по образованието ще изпрати учебни комплекти на 25-те деца от Неделното училище в Истанбул. Пратката се подготвя по молба на генералния ни консул Ангел Ангелов.

    Това оповести по време на празника, посветен на Деня на народните будители председателят на тракийци Кирил Сарджев.

    „Това е една малка крачка, която правим сега, но във времето съм сигурен, че ще успеем да осигурим буквари и читанки за повече българчета, които се намират по света“, допълни новината началникът на Регионалното управление на образованието Иван Панайотов, който беше гост на тържеството заедно с колежката си Христина Боева.

    Празникът, на който домакин беше Областната управа, започна с Химна на народните будители в изпълнение на хор „ Орфей“ с ръководител и диригент Елена Цветкова.

    Най-новата танцова формация към Тракийското дружество „Пъстрица“ с ръководител Иван Иванов и гласовитата певица Петя Кенанска изпълниха с настроение публиката. Гости на празника беше и фолклорната група от село Стамболово. Свои стихове чета поетесата Лидия Налбантова.

    Haskovo.NET

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини