От х:

Днес в x:

Благотворителен базар в Езиковата за болната Саня

    Ученици от Езиковата гимназия в Хасково „Проф. д-р Асен Златаров“ подредиха базар със сладкиши във фоайето на училището. На масата бяха изложени множество вкусотии, приготвени от възпитаниците на гимназията. Сред изобилието преобладаваха кексове, но имаше и тиквеници, рачел и много други сладкиши. „Всички десерти се продават на цена от минимум един лев, който желае може да остави и повече“, обясни председателят на Ученическия съвет в гимназията Георгия Кинева от 11 е клас. Тя поясни, че събраните пари ще се използват за благотворителна цел – за болната Саня от Харманли. Тя е на 15 г. и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция. За целта са необходими 30 000 долара за самата трансплантация, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, набъбва до над 70 000 лева. Досега в редица дарителски акции са събрани 26 000 лева.

    С днешната си изява учениците от Езиковата се включват в благотворителна акция за втора поредна година. „Миналогодишната ни акция беше изключително успешна и се надяваме да създадем една традиция“, каза Георгия Кинева. Инициатива на възпитаниците от „Асен Златаров“ е по повод предстоящия празник Хелоуин.

    Най-добрите кулинари ще получат дипломи за добро представяне – това са 8 д кас и 12 б, каза учителката по Изобразително изкуство Хрипси Митова, която помагала в организацията на базара.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Уч
      Ученик
      4 -4
      15:25, 28 окт 2016
      Можеше леко да отразите и фашинга 😁😁
      • He
        Hell о не
        1 -1
        22:05, 28 окт 2016
        Това си е ваше, с нищо не значимо мероприятие, направете си сайт и си го отразявайте! Град Хасково нито е загубил, нито е спечелил от него.
    • 2
      Ла
      ***** Офчева
      0 0
      07:54, 27 окт 2017
      Браво!
    Последни новини