От х:

Днес в x:

От деца до ветерани в хватка на народните борби „Карабаа” в Харманли

    От деца до 70-годишни се състезаваха в атрактивните ежегодни борби, които всяка година се провеждат в Харманли във времето на панаира „Карабаа”. Първенците от първо до трето място в категориите си разделиха награден фонд от 1500 лв., осигурен от местната община, като при най-атрактивната категория-над 85 килограма, класиралите се на първо място получиха по 300 лева. При децата до 40 кг. първо място извоюва  Борислав Бръмчев от Хасково, той беше най-добър и в категорията до 50 килограма. При над  50-килограмовите пак хасковлия се окичи с лавровия венец-Петър Делчев.

     При юношите до 70 килограма първо място спечели  Пресиян Михов от Ямбол, а над 75 килограма се пребори за първото място хасковлията Георги Ванчев.

    При мъжете до 75 килограма най-добър стана Найден Иванов от Пловдив, а до 85 килограма –хасковлията Георги Димитров.

     Над 85 килограма Кръстин Бояджиев от Харманли тушира съперниците си и е първи.

    При ветераните борбите се превърнаха в истинско шоу. В схватка влязоха боркинята от Хасково Веселка Бръмчева,  74-годишният Яни Русев по прякор Мечката, сдобил се с него заради това, че преди години надвил мечка от циганските катуни, и Христо Гочев Гочев. Бръмчева, Русев, Гочев е класирането по места.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Тт
      ТТ
      2 0
      10:09, 9 окт 2016
      Навлеците от лагера ще участват ли в борбите? Ей така, интеграцийка малко.
    Последни новини