От х:

Днес в x:

Тракторист подпали гора при почистване на пасище

37-годишен тракторист е подпалил гората край ивайловградското село Българска поляна, за което е задържан, съобщиха от областната дирекция на МВР. Инцидентът станал малко преди 17 часа вчера при почистване на пасище, вследствие на техническа неизправност на земеделската техника. При пожара са изгорели около 20 декара сухи треви и храсти и тракторът е изгорял напълно. От противопожарната служба допълват, че са изпепелени и 30 дка широколистна гора.

Като съпричастен към инцидента е задържан 37-годишният харманлиец - собственик на трактора. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

По същото време е станал и друг инцидент във вила на ул. „Лале“ в Хасково. В двора на къщата е възникнал пожар заради техническа неизправност в газова бутилка.

През денонощието огнеборците са се отзовали на още 7 сигнала за пожари без материални щети – в сухи треви и стърнища в общините Хасково, Димитровград и Любимец. Спасителен екип е участвал в акция по издирване на змия на балкон на къща на ул. “Тракия” в Ивайловград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ze
    zemedelec
    1 -2
    10:22, 17 сеп 2016
    Земеделските служби проспаха лятото. Наемателите на пасища унищожиха горите, брутално, арогантно и държавата им дава субсидии за тази им дейност. Никакъв контрол за изплзваната от наемателите техника, която неправомерно използват и причиняват пожари.
Последни новини