От х:

Днес в x:

Фирми до Керанов ще секат дървата. 112 отсвири сигнал за престъпление. Преглед на печата – 25 ноември

Фирми до заместник кмета на Хасково Кирил Керанов ще секат дървата по селата. Това заявява в днешния брой на "Хасковска Марица" кметът на с. Тракиец Красимир Бойчев. Той подал жалби до кмета Георги Иванов, шефа на ОбС Делян Делчев и до прокуратурата. Селският управник е ядосан, че негова фирма е отстранена от дърводобива, добавя изданието. Според вестника Бойчев не е издължил и 14 000 лв. неустойки за несвършена работа през минали години. Темата за дървата е разработена на цялата 9 страница в броя.

Кой трови реката под Ямача, пита в заглавие на първа страница вестникът. Според изданието глобеният ракиен казан не е причина за замърсяването на водата, а от РИОСВ вече три години не могат да открият кой мърси реката. Проучване на вестника показва, че това са нелегални кланици в квартала. Снимана е и една барака, но не е ясно кой е собственикът.

"Неохим" временно спря, складовете пълни с торове, информира още изданието. Световната финансова криза е причина за прекратяването на работата в торовите гиганти "Неохим" и "Аргополихим". Изданието анонсира интервю с шефа на "Неохим" по темата в следващ брой.

Лишават от детски разсеяни родители, четем още на страницата. Причина за спрените добавки е, че не е подаден документ от школото в социалната служба.

Инфаркт покоси 26-годишно крупие от Свиленград, акцентира на криминалната страница вестникът. Ангел Манмънов издъхнал в Бърза помощ след сърдечна криза. Нелепата смърт на младия човек потресла града.

Експрокурор Апостолов под домашен арест, оправдаха бащата на Марго от Сървайвър, са сред останалите заглавия на криминалната страница.

4 гимназии осъмнаха с надпис: Щастлив съм, че съм турчин, разработва най-коментираната тема от вчера изданието на страница 10. Публикувана е и огромна снимка от надписа на фасадата на Езиковата, който вече е заличен.

112 отсвири сигнал за престъпление, обявява в заглавие над главата "Новинар юг". Телефонен измамник пробвал да метне 75-годишната Златка Апостолова, че синът й е причинил катастрофа, в която е загинал човек. За да го измъкне от ареста, измамникът поискал 2 бона. За лош късмет на бандита обаче възрастната жена се оказала майка на известния съдебен експерт именно по пътно транспортни произшествия инж. Недялко Апостолов. Той веднага съобразил за какво иде реч и звъннал на спешния тел. 112. По стара българска традиция оттам му препоръчали да подаде жалба в РПУ, сякаш човек не знае, че трябва да подаде жалба именно там. Вместо да се задействат мигновено и да уведомят полоцията, те дават съвети, възмутен е експертът. И с право.

В 4 училища Ататюрк по дуварите, избира за водещ материал на първата си страница "Новинар юг". "Щастлив съм, че съм турчин" е цитат на първия турски президент Кемал Ататюрк, обяснява изданието. Не става много ясно скрита ирония или провокация е употребата на турската дума "дувар" в заглавието.

С 50% скача такса "смет" в Димитровград, информира още вестникът. Първоначалните сметки на експертите в общината показали, че с толкова трябва да се увеличи налогът при извозването на боклука до сметището край Гарваново.

Станчев: БСП вече е в предизборна ситуация, цитира червения лидер в Хасково изданието. Репортерите го потърсили за коментар на приключилия конгрес на столетницата, но в отговор са получили обичайните за Станчев общи приказки.

Спасителният мач с ЦСКА се отлага напролет, акцентира на спортната страница вестникът. Причината Пената да отклони поканата за мач на Ямача била, че играчите са твърде уморени.

Гръмнаха вълчица, наплашила 10 села, информира изданието на 12 страница. 50-килограмовият звяр бил повален от Слави Димитров край село Дервишка могила.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини