От х:

Днес в x:

16 °C

Фирми до Керанов ще секат дървата. 112 отсвири сигнал за престъпление. Преглед на печата – 25 ноември

Фирми до заместник кмета на Хасково Кирил Керанов ще секат дървата по селата. Това заявява в днешния брой на "Хасковска Марица" кметът на с. Тракиец Красимир Бойчев. Той подал жалби до кмета Георги Иванов, шефа на ОбС Делян Делчев и до прокуратурата. Селският управник е ядосан, че негова фирма е отстранена от дърводобива, добавя изданието. Според вестника Бойчев не е издължил и 14 000 лв. неустойки за несвършена работа през минали години. Темата за дървата е разработена на цялата 9 страница в броя.

Кой трови реката под Ямача, пита в заглавие на първа страница вестникът. Според изданието глобеният ракиен казан не е причина за замърсяването на водата, а от РИОСВ вече три години не могат да открият кой мърси реката. Проучване на вестника показва, че това са нелегални кланици в квартала. Снимана е и една барака, но не е ясно кой е собственикът.

"Неохим" временно спря, складовете пълни с торове, информира още изданието. Световната финансова криза е причина за прекратяването на работата в торовите гиганти "Неохим" и "Аргополихим". Изданието анонсира интервю с шефа на "Неохим" по темата в следващ брой.

Лишават от детски разсеяни родители, четем още на страницата. Причина за спрените добавки е, че не е подаден документ от школото в социалната служба.

Инфаркт покоси 26-годишно крупие от Свиленград, акцентира на криминалната страница вестникът. Ангел Манмънов издъхнал в Бърза помощ след сърдечна криза. Нелепата смърт на младия човек потресла града.

Експрокурор Апостолов под домашен арест, оправдаха бащата на Марго от Сървайвър, са сред останалите заглавия на криминалната страница.

4 гимназии осъмнаха с надпис: Щастлив съм, че съм турчин, разработва най-коментираната тема от вчера изданието на страница 10. Публикувана е и огромна снимка от надписа на фасадата на Езиковата, който вече е заличен.

112 отсвири сигнал за престъпление, обявява в заглавие над главата "Новинар юг". Телефонен измамник пробвал да метне 75-годишната Златка Апостолова, че синът й е причинил катастрофа, в която е загинал човек. За да го измъкне от ареста, измамникът поискал 2 бона. За лош късмет на бандита обаче възрастната жена се оказала майка на известния съдебен експерт именно по пътно транспортни произшествия инж. Недялко Апостолов. Той веднага съобразил за какво иде реч и звъннал на спешния тел. 112. По стара българска традиция оттам му препоръчали да подаде жалба в РПУ, сякаш човек не знае, че трябва да подаде жалба именно там. Вместо да се задействат мигновено и да уведомят полоцията, те дават съвети, възмутен е експертът. И с право.

В 4 училища Ататюрк по дуварите, избира за водещ материал на първата си страница "Новинар юг". "Щастлив съм, че съм турчин" е цитат на първия турски президент Кемал Ататюрк, обяснява изданието. Не става много ясно скрита ирония или провокация е употребата на турската дума "дувар" в заглавието.

С 50% скача такса "смет" в Димитровград, информира още вестникът. Първоначалните сметки на експертите в общината показали, че с толкова трябва да се увеличи налогът при извозването на боклука до сметището край Гарваново.

Станчев: БСП вече е в предизборна ситуация, цитира червения лидер в Хасково изданието. Репортерите го потърсили за коментар на приключилия конгрес на столетницата, но в отговор са получили обичайните за Станчев общи приказки.

Спасителният мач с ЦСКА се отлага напролет, акцентира на спортната страница вестникът. Причината Пената да отклони поканата за мач на Ямача била, че играчите са твърде уморени.

Гръмнаха вълчица, наплашила 10 села, информира изданието на 12 страница. 50-килограмовият звяр бил повален от Слави Димитров край село Дервишка могила.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини