От х:

Днес в x:

Локомотивец национал взе коча на юбилейното издание на борбите в Калугерово

Изображение 1 от 5

    Състезателят на „Локомотив”-Пловдив, който е и национал Георги Средков спечели голямата награда –коч на 10-тото юбилейно издание на борбите в симеоновградското село Калугерово. Републиканският шампион буквално отвя  съперниците си в категорията  70 + кг. при мъжете.

    Борбите в Калугерово по традиция са посветени на Иленденското-Преображенско възстание и са под организацията на симеоновградския гуру на тепиха Росен Бонев и кметицата на селото Недялка Симеонова.

    Надпреварата на тазгодишното издание при кадетките до  44 килограма спечели представителката на домакините -Димитринка Сергеева. При момчета до 38 килограма Димитър Кръстев от Мъглиш пребори всички и стана първи, а  до 45 килограма Денислав Стоянов от Гълъбово е първенецът.

    При мъжете до 75 килограма публиката наблюдава истински шампион и заедно с него се зарадва за победата му. Републиканският ни шампион и бронзов медалист от Европейското тази година  Николай Куртев от Дряново показа атрактивно, че е най-добър на „зеления тепих”. Куртев участва в категория, която не е олимпийска и по тази причина днес беше в Калугерово, вместо в Рио. Той обаче се стяга за тепиха в Будапеща, където ще е Световното за борци от неолимпийските категории. Николай и Иван Джорев направиха и най-атрактивната демонстрационна борба, в която публиката имаше възможност да се наслади на техниката им цели 12 минути.

    Преди борбите певчески групи от района на Симеоновград отбелязаха и 80-тата годишнина от създаването на калугеровското читалище „Искра”.

    Красимира Славова

     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ва
      ВАЛЯ
      4 -7
      19:10, 6 авг 2016
      Стига с тия излагаций. Вижте как се развива спорт и какви хора участват в спортните събития в Ивайловград. Изостанали сте поне 30 години с вашите комични панаири.
      • Ма
        майнак
        2 0
        18:11, 15 авг 2016
        Не знам кое наричаш излагация и колко подценяш хора с ИМЕНА, като Николай Куртев, Георги Средков, Иван Джорев или новоизгряващите звезди, като Димитринка Сергеева и Денислав Стоянов. Поразрови си глупавия мозък и виж кои са тези хора, какво са постигнали и после ми говори за знаменитости. Това са народни борби и виж откога датира този спорт специално в България. Това е един от най-българските спортове още от времето на Дан Колов - един велик българин. Така,че Валя ли си каква си или кой си слабо ме вълнува, си поразрови простия селски недоразвит мозък и не слагай неуместни просташки коментари присъщи на една завистница или завистник точно тук!!!
    • 2
      Кр
      Крали Марко
      7 -1
      10:11, 7 авг 2016
      Излагаш се ти с простият си коментар валя.толкова могат хората и са го направили.браво на организаторите и учасниците да са живи и здрави догодина пак.
    • 3
      23
      231
      3 0
      15:29, 8 авг 2016
      Ами да бяхте написали, че бившият ви колега Георги Христов получи посмъртно награда от организаторите на турнира. Бързо забравихте колко много направи за този сайт.
    Последни новини