От х:

Днес в x:

Хасковлията Георги Димитров спечели коч от борбите в Тянево

    Хасковският борец и възпитаник на НСА „Васил Левски“ Георги Димитров спечели голямата награда от народните борби в симеоновградското село Тянево. Във финалния двубой в абсолютна категория той победи Димитър Караиванов от Ямбол. Така хасковлията зае първото място, а кочът му бе връчен от кметицата на Симеоновград Милена Рангелова.

    При девойките шампионка е състезателката на хасковския клуб по борба „Ангел войвода“ Димитринка Сергеева. Във финалния двубой тя победи съотборничката си Силвия Живкова. При момичетата на първо място се класира хасковската боркиня Меган Димчева, която надделя над Минка Розалиева от симеоновградския клуб „Вълко Костов“. При кадетите първенец стана Галин Гочев от същия клуб, а при децата победител е съотборникът му Тихомир Богомилов. При най-малките борци победител е Благой Стоянов, който успя да надвие с килограми по-тежкия Адриан Иванов от Свирково.

    Да премерят сили на алая в Тянево се стекоха над 50 пехливани от няколко областта на страната. Състезанието се организира за втори път по повод празника на селото и за 15-тата годишнина от създаването на симеоновградския клуб по борба „Вълко Костов“ с президент и треньор Росен Бонев.

    За победителите в различните категории бяха осигурени парични награди. Кметицата на селото Илияна Асенова получи грамота за заслуги в развитието на борбата в региона. За доброто настроение на зрителите и участниците се погрижи оркестър „Танко Бенд“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ха
      Ханко Брат
      8 -4
      20:45, 1 окт 2018
      Evala??? А "браво" как ви звучи Сарджева?
    • 2
      22
      2222
      3 0
      09:47, 2 окт 2018
      Хасково нет - правописа Ви куца- стараната,а се пише страната,името на селото е Тянево,а не Тянково.
    • 3
      Og
      OG BORE
      2 0
      19:55, 2 окт 2018
      Много красив КОЧ
    Последни новини