От х:

Днес в x:

Борец от НСА нарами черногорския коч от борбите в Свирково

    Георги Ванчев от НСА нарами голямата награда от Народните борби в симеоновградското село Свирково. Той стана победител в най-тежката категория и отнесе коча -черногорска порода. Главните организатори на турнира в чест на празника на селото са общината и  Клуба по борба “Вълко Костов”.

    В надпреварата, която се провежда за втори път в Свирково, имаше  много атрактивни борби за рдост на зяпачите в четири категории. Над 50 участника показаха мускули и хватки на тепиха на открито.

    След успешен двубой, другата голяма награда-агне отнесе Мирослав Христов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ss
      ssss
      6 -1
      18:55, 20 ное 2016
      МускОл ужас :)
    • 2
      Hs
      Hshsj
      5 0
      09:06, 21 ное 2016
      Браво Георги! Най-добрия!
    • 3
      Съ
      състезател
      0 -3
      10:14, 21 ное 2016
      Няма ли кой да спре тази цигания вече. Това няма нищо общо със спорта борба. Нужна е реакция на федерацията.
      • За
        закон
        5 0
        15:02, 21 ное 2016
        Не се изказвай неподготвен! Борбата е един от най-старите спортове в света. Първите английски заселници пренасят спорта и го популяризират сред местните индиански племена. Борбата се е използвала и като метод за военно обучение, но и като средство за забавление по панаирите и в различните празници. Първият организиран турнир по борба се провежда в Ню Йорк. Борбите имат и няколко стила, които са съвсем ясни във ФЕДЕРАЦИЯТА - свободна борба, класическа борба, плажна борба и народна борба. Народната борба е най-традиционната форма на борба, която е уникална за културата и географския регион. Борците се наричат ""пехливани"" , което означава ШАМПИОНИ.
    Последни новини