От х:

Днес в x:

За минута: Крали Марко от Златоград смачка баш борец

Кумчев/отгоре/ газеше всички до финала с Божидар Бояджиев

Народният герой от Златоград Станко Инджов се появи след дълго отсъствие на народните борби в Харманли и взриви местната публика като тръшна не кого да е, а баш * шампиона Иван Деливерски от Пловдив. Деливерски е многократен шампион от народни борби, но освен това е и настоящ национал по свободна борба. 3-ти на световно първенство за студенти, многократен шампион на България, медалист от международни турнири. Впечатляващата визитка на 28-годишния национал обаче не му помогна срещу 40-годишния Станко, наричан галено от почитателите си Крали Марко от Златоград. Макар никога да не е бил повече от 80-85 кг народния шампион е тръшвал далеч по-тежки и силни пехливани. Мачът му с Деливерски не бе нещо по-различно. Инджов го тушира за минута и подлуди публиката.

Стотина борци, сред които и действащи състезатели, оцветиха народните борби „Карабаа”, които ежегодно се провеждат в Харманли по това време. Организатор е местната община. Традиционен меценат и покровител е гуруто на Стоичков, Донко Трендафилов. Последния режисира схватките в направо холивудски стил - имаше терористи с автомати, рейнджъри, а по едно време се появи и „смъртта” с традиционната си коса. 

Гвоздеят бе финала при най-тежките. Там се сблъскаха Божидар Бояджиев и завърналия се от Германия Димитър Кумчев. След равна схватка се наложи продължение, в което Б.Б. записа скъпоценната точка. Наградите бяха връчени от замкмета на Харманли Гено Генов.

При жените очаквано спечели Ива Росенова, която тушира всичко живо по пътя си.

Г.Христов

*баш е дума за расов коч, който по традиция се дава на най-добрия борец в народните борби

Жените се борят не по-ожесточено от мъжете
Станко Инджов обикновено си тръгва с баша от турнирите по народна борба
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини