От х:

Днес в x:

Бивш прокурор от Хасково на съд за лихварство

Бившият обвинител от хасковската районна прокуратура, сега адвокат – Стоян Апостолов, е привлечен като обвиняем за лихварство, съобщиха за Haskovo.net отлично информирани източници. Повдигнато му е обвинение за извършване на незаконни банкови операции – отпускане на кредити. Незаконната дейност на бившия прокурор е била извършвана в съучастие с Никола Милушев - собственик на заложна къща в Хасково. За него пък има данни, че от две години не е плащал данъка си за патента.

От дейността на бившият обвинител са изгорели десетки граждани от областния град. Отпусканите кредити са били обезпечавани с фиктивна покупко-продажба на недвижим имот. След издължаването на заема и лихвите ужилените с ужас установявали, че имотът им вече е препродаден.

Няколкото жалби, подадени в районна прокуратура – Хасково, са били прекратявани с мотива, че няма данни за извършено престъпление. По-късно обаче, когато се натрупали доста сходни жалби от ужилени от лихварите, от окръжна прокуратура обединили случаите в една преписка и разнищили схемата. Според информирани източници става дума за измами в много големи размери, за стотици хиляди левове.

При предявяването на обвинението на Стоян Апостолов е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лв. Според източници на Haskovo.net обаче бившият прокурор е отказал да я плати.
Срокът за внасянето на парите изтича утре, понеделник. Ако адвокатът не плати, прокуратурата вероятно ще поиска "домашен арест" за бившия си колега. Мярката обаче трябва да бъде наложена от съда.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини