От х:

Днес в x:

МВР погва мотористите след катастрофата край Кенана

От МВР Хасково започват специализирана полицейска операция след смъртта на двете девойки, които загинаха в свирепа катастрофа до Ханче Клокотница. Акцията започва от днес, заяви директорът на ОД на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков.

В полицейската операция под зорките погледи на униформените ще бъдат водачите с рисково поведение на пътя. Целта е да се ограничат шофьорите, които карат без книжки, както и такива, които управляват автомобили или мотори без регистрационни номера. На този етап няма информация къде ще са позиционирани полицейските екипи или кои части на града ще обхванат.

В петък вечерта мотоциклетът с двете момичета беше помлян от Аудито на 36-годишният Делян. Според полицията именно той е виновен за инцидента. Двете девойки - Даяна Янакиева и Никол Щерева нямат пряка отговорност за случката, но според Закона за движение по пътя са нарушители, тъй като са шофирали мотопеда без книжка и без предпазни каски. Свидетел пък заявил пред полицаи, че малко преди трагедията Делян направил тройно изпреварване, движейки се с висока скорост. Експерти ще трябва да изготвят експертиза и да установят с каква скорост се е движило Аудито.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

  • 1
    Мл
    Младен
    55 -1
    13:45, 1 авг 2016
    Нека Полицията обърне внимание на улиците "Зайчар", "Червена стена ", Панорама. Също така моторисчетата се събират зад статуята на Богородица и горе на" Ямача "
    • Го
      гост
      45 -1
      14:56, 1 авг 2016
      Аз карам мотор всеки ден от години и когато се прибера в Хасково и видя че хората масово карат мотори без каски ми става лошо. Последния път мина униформен полицай с мотор без каска!!!! Не знам как да го обясня на хората, трудно би ме разбрал човек, който не кара мотор често за съжаление. Безразличието на всички към това, особено на полицията УБИВА ХОРА!!!!!!
  • 2
    De
    Der Nazi
    51 -3
    14:11, 1 авг 2016
    Погват мотопедистите. Пълен фалш. Гъзарите фучат с 200 в рамките на града и никой не ги закача. Ченгета тъпи! Я натискайте джигитите! Че колко черни и даалии са без книжки, нямам думи. С починалите девойки сте тръгнали да се занимавате! А този черният субект сигурно вече си пие кафенцето
    • Па
      павка
      24 -1
      14:50, 1 авг 2016
      Субектът с аудито не е черен.А относно акцията-да разположат и няколко патрула около кв."Репуублика".Там за правила и правоспособност и дума не може да става!!!!
  • 3
    Iv
    ivanova
    41 -1
    14:50, 1 авг 2016
    По улица Добруджа, Янко Сакъзов и Крали Марко всяка вечер карат мотори непълнолети деца.На едното момче, скутера е със светло зелени джанти. На няколко пъти ставам свидетел как кара и не спира на знака стоп.Къде е КАТ.Къде са родителите на тези деца?Дано наистина има контрол,докато не е станала пак някоя беля.
    • Ни
      Николай
      7 0
      22:52, 1 авг 2016
      Това хлапе със зелените джанти живее на улица "Зайчар", много лесно ченгетата могат да го хванат
  • 4
    Ил
    илко
    28 -1
    15:00, 1 авг 2016
    на тия деца кой им дава да карат
  • 5
    Ав
    Авеню
    33 0
    15:02, 1 авг 2016
    Гъзарите карат със 100 км. по ул.Дунав покрай магазин Авеню а там постоянно гъмжи от хора. Полиция не се е вяскала от години наред. Господин Цанков изпратете патрул на К А Т към 21.00ч. и ще видите за какво иде реч.
    • Ха
      Хасково
      9 -1
      20:03, 1 авг 2016
      Нека погнат и колите спрели на пътното платно до Авеню ...
      Мисля , че и кварталните по селата трябва да видят какво става и да подадът сигнали към кат .
  • 6
    По "стара планина " към кенана след 19 ч. Става ад. ...... Кой е с по як резонатор и демараж. Само, че по тия часове кат вече спи! Впрочем питайте един полицай какво се проверява на мотоциклетите? Смях !!!
    • Jo
      John
      1 0
      12:03, 2 авг 2016
      резервна гума, аптечка, пожарогасител, мигачи...а, грешка, те не ги ползват...
  • 7
    ..
    ..._1470054352
    47 -2
    15:25, 1 авг 2016
    За всичко вина търсим винаги в институциите. Защо? Защо не обърнем поглед към нас самите? Кой им купува мощни коли и мотоциклети на невръстни и току що навършили пълнолетие? Кой ги пуска да "шетат" посред нощ из града? Ще си признаят ли най-после родителите, че голяма част от вината за случващото е тяхна? Недовъзпитани и разглезени деца растат в България и всеки прехвърля вината на училище, полиция и т.н. Крайно време е всеки да понесе отговорността си!!! Жалко, че се усещаме тогава, когато вече е късно!!!Жалко!!!
    • ....и каква файда , че аз съм безупречен в спазването на всичко. Поне се съобразявам да съм такъв. И в следващия миг няколко пръдльовци с точилки ,не само ти показват среден пръст ,ами си мислят ,че са прави в дадена ситуация. Даже въобще не знаят за правилник . Дори несъзнателно те питат с знаци ....." какво искаш" а най дрзнещо и показващо що за селения е в хасково - да чакаш зад някой без мигач на двулентов за направо и ляво ,и при светване на зелено ........да пусне ляв. И да му завреш лостчето за мигача в г....а ............утре пак ще го направи !
  • 8
    Ма
    мастикаджия
    24 0
    15:33, 1 авг 2016
    Абе аз предлагам да прегазиме и 4-5 политика ,та белки почнат и тях да проверяват.
    Инак няма да е.
  • 9
    23
    2334
    21 0
    16:21, 1 авг 2016
    в района на Кенана се вършат най-големите нарушения по ЗДП включително шофиране и след употреба на алкохол. полицията да не стои като манекени до руската а нека влезе и в квартала и ще види за какво става въпрос.
  • 10
    Hf
    hfij
    22 -1
    16:47, 1 авг 2016
    Пуснали са пияния водач който уби жена пред гробищата и се прибра и легна да спи спокойно.До сега е хващан шест пъти да кара автомобил пиян.Какво е това правосъдие ? Но той има парички и сигурно е шарил на когото трябва и ще изкарат жената самоубийца.Хасково Нет проверете и пишете за какво става въпрос.
    • Аб
      абв
      2 -1
      22:05, 1 авг 2016
      Нека аз ти отговоря вместо Хасково Нет.
      Обвинен е за непредпазливо престъпление. Поради това според закона може да стои в ареста не повече от два месеца. Това е. Няма никакво шарене на когото трябва.
  • 11
    Ni
    NIKO
    17 0
    16:50, 1 авг 2016
    Малко закъсняха от КАТ,но все от някъде трябва да се започне.И дано не е ден до пладне,докато мине пушилката,
  • 12
    G3
    g3nata
    13 -2
    17:25, 1 авг 2016
    това едва ли ще има ефект...като всеки комплексар с каручка на 4 колела избива комплекси карайки свирепо из града...научете се да карате спокойно и разумно! АКО НЕ ВИ ПУКА ЗА МИЗЕРНИЯ ВИ ЖИВОТ НА ХОРАТА ИМ СЕ ЖИВЕЕ!!!!
  • 13
    Ба
    бай Симо
    12 -2
    18:54, 1 авг 2016
    Не само по ул.Дунав,ами и по ул.Раковска има съзтезатели и то до към четери сутринта.И къде е КАТ няма ги,а там стават редовно произшествия.
  • 14
    То
    том сойер
    9 -1
    19:43, 1 авг 2016
    Мисля че всички коментарии са безмислени А есенцията им и върха е ------- Защо ли се напъваме да пишем като че ли нещо ще се промени Ето това е истината
  • 15
    Ко
    Костадин Куртев
    2 -7
    21:25, 1 авг 2016
    Да вдигнем още заплатите на проверяващите на пътя... Виж коментара
  • 16
    Ba
    BaiFai
    5 -1
    23:44, 1 авг 2016
    Не се напъвайте, всичко е безмислено, само ракията е истинска
  • 17
    Ви
    вип
    3 0
    00:37, 2 авг 2016
    тази вечер минавам по Стара планина и пак мотори скутери някой без фарове карат беше тъмно те си търсят белята после другите виновни изкарват.Ще взема една лада и ще ги заигра много лошо Кат къде спят е въпроса ако праят нещо да праят щот въпрос на време е нова случка да стане.
  • 18
    Go
    gosho biznescentura
    0 0
    11:54, 4 авг 2016
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 19
    На
    Наблюдател
    1 0
    11:07, 5 авг 2016
    Нека се постави камера или контролен орган на отсечката на бул.България, от моста до Общинския съвет до следващите мостове (напр. до театъра), след 17 часа - няма нужда да се ходи на Формула 1. Шоуто е безплатно.
    Смята се за особено престижно ако моторът, респективно автомобилът, вдига много шум. Често се монтират и устройства за повишаване на шума. Самочувствието на такъв водач, осанката му и погледът са на победител поне на ралито Париж-Дакар. Преди тръгване, след светофар (ако му обърне разбира се внимание), следва форсаж съезмерим с излитане на реактивен самолет. Често пъти питекантропът е и без каска, с къси гащи и задължително с потник, надул бицепси, с надежда близкостоящите гъски да бъдат порядъчно впечатлени. А ако на задната седалка има и мазохистка (задължително без каска с развети от високата скорост коси), то задължително правилникът за движение по пътищата спира да важи - следва шоу показващо на останалия свят недооценено величие, майсторство и чудеса от смелост. Това е моментът на самоутвърждаването пред останалия свят, живеещ по някакви остарели правила. Слизането от мотора е част от атракцията - движенията са бавни с въртене на рамена, с голяма доза на отегчение, следва задължително плюене през зъби и погледът е високо в пространството, над незначителната част от останалия свят.
Последни новини