От х:

Днес в x:

Царица Роза ще танцува за „Гранд Купа Хасково 2016“

    След 11 години прекъсване Хасково отново ще бъде домакин на Открит национален турнир по спортни танци. Традицията отпреди години се възстановява, като ще бъде дадена и Гранд Купа Хасково 2016. Танцовата надпревара е под патронажа на кмета Добри Беливанов и е част от Спортния календар на общината, уточни заместник-кметът Милена Трендафилова. Финансирането на форума също е изцяло от бюджета на местната администрация. Организатори са ръководителите на Танцов клуб “Гранд“-Хасково Павлина Вълчева и Николай Манолов с помощта на Българската федерация по спортни танци. „Много се радвам, че имаме възможност да възстановим това танцово събитие, което преди време беше едно от най-важните за града“, посочи Николай Манолов. Според партньорката му Павлина Вълчева най-важното, което ще се случи на 12-ти юни в зала “Дружба“, където ще дойдат изпълнители от различни възрасти, ще е примерът за децата - че e хубаво да имат занимания, като танците например.

    До момента за шампионата са се записали 22 двойки от различни клубове в страната, включително от най-силните, като тези в Бургас, но листата все още е отворена. Така че точно колко ще са участниците в различните етапи на състезанието ще стане ясно окончателно в неделя.

    Турнирът започва на 12-ти юни от 10 часа в зала „Дружба“, входът е свободен. Стартът е с първия етап „Изгряващи звезди“. В него освен най-малките танцьори, ще могат да участват и по-големи двойки, които получават своята възможност за изява, макар че са на ниско танцово ниво.

    От 13 часа е началото на Открития национален турнир по възраст и клас, в който ще се трупат точки за повишаване на състезателен клас. Съдийската колегия е от 13 души, сред които шампиони на България по спортни танци и треньори на шампионски двойки.

    19 е началния час Гранд Купа Хасково 2016, за която състезанието ще е в 6 възрастови категории, уточниха организаторите.

    Клуб „Гранд“ ще участва с 5 танцови двойки в различните етапи на състезанието. В най-малката възрастова група - до 13 години, ще се състезават Марин Мартинов и Деляна Димитрова, които миналата седмица станаха втори в Купата на Стара Загора в своята възрастова група.

    Танцова двойка от „Гранд“ ще има и при младежите до 18 години. На подиума излизат настоящите шампиони на България Мирослава Дойчева и Любослав Стоев.

    За Хасково ще се състезава като партньорка на Симеон Пенев и тазгодишната Казанлъшка царица Роза Йоанна Шишкова, която е възпитаничка на Павлина Вълчева и Николай Манолов. Другата двойка при големите са Братан Братанов и Николета Миленова.

    Клубът записва участие и при „Изгряващите звезди“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини