От х:

Днес в x:

Два сребърни медала за танцьорите на "Гранд" Марин и Диляна от фестивал в Гърция

    Танцьорите на хасковския клуб по спортни танци "Гранд" записаха поредно силно участие в 5-тото издание на Athens Dance Festival, който е най-големият фестивал за танци в Гърция. Той включва състезания за всички танцови стилове, възрасти и категории. Осен спортни танци, се провеждат състезания за хип-хоп, белиденс, съвременни танци, гръцки танци, както за двойки, така и за формации и соло състезатели.

    Хасковските танцьори Марин Мартинов и Диляна Димитрова спечелиха два комплекта сребърни медали, съобщиха от клуба с ръководители Николай Манолов и Павлина Вълчева. В категорията "Junior Open 3 танца" отстъпиха само с една бройка на представители на Русия.

    Във вечерната част при "Junior Open 5 dance" се класираха втори в оспорвана борба за титлата с двойката от Германия. Младите хасковлии обаче надделяха над руснаците, които останаха 3-ти. Така челната тройка бе Германия, България и Русия.

    В групата на състезатели над 19 години, съвместната двойка Братан Братанов от "Гранд" (Хасково) и Калина Джамбазка от "Гардения" (София) също постигнаха много добри резултати. Те се класира във финала на "Rising Stars" при латиноамериканските танци и завършиха на 5-то място. В най-силната категория, където победили станаха втората двойка във света Peter Daskalov и Zia James от Англия, Братан и Калина успяха да се преборят за място във полуфинала от 45 танцови двойки, което с цели 10 позиции по-добър резултат от класирането им на същия турнир миналата година.

    "Това беше много добър старт за състезателната 2020 година. Планирани са още няколко участия на международни турнира в близките няколко месеца", казаха от "Гранд".

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини