От х:

Днес в x:

12-годишната Йоана с първа издадена книжка за ЧРД

Изображение 1 от 4

    В навечерието на своя 12-годишен рожден ден на 29 май през 2016 година Йоана Аврамова си пожелала едно единствено нещо-написаната от нея в тетрадката й приказна история за приятелите Рой, Родни и Сидни да бъде издадена. Чули това желание първо мама и тати, после и останалите роднини. Събрал се семейния съвет и решил: Трябва да изпълним желанието на детето! Речено-сторено... Така започва приказната история на Йоана Аврамова от Хасково. Тя е ученичка в ОУ „Иван Рилски“, но още преди да прекрачи прага на школото сама е разтваряла прозорчетата сред приказното вълшебство на книгите.

    Научила се е да чете на шестгодишна възраст, а само шест години по-късно самата тя вече е писателка.

    Първата й отпечатана приказна история “Лудориите на Рой и Родни“ тя представи официално днес пред учители и свои връстници в Детската секция на Регионалната библиотека „Христо Смирненски". На събитието присъстваха и родителите й - археологът Нели Кръстева и баща й, който е и редактор на книжката - журналистът Делян Аврамов.

    Гостите на първата тържествена промоция на малката писателка чуха и последните й разкази от самата Йоана-  "Война в небето", вдъхновен от разразила скоро буря над Хасково и съвсем топлия текст -“Феята без крила“. Пред гостите си Йоана изрече още едно съкровено желание, пак свързано с писането и с литературата „ Надявам се, че и тези разказчета ща бъдат отпечатани някой ден“, пожела си 12-годишната писателка.

    Мая Манолова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ра
      РАЙСФЮРЕР ХИМЛЕР
      2 -3
      19:27, 11 юни 2016
      Няма коментари и вероятно има защо...тодор живков също имаше доста творения и партийни тезиси,които други му ги писаха,но от негово име...
    • 2
      D/
      d/l
      1 -3
      21:26, 11 юни 2016
      Това е най-откъсаното училище! Не стига,че учителите им са слаби и некадърни, ами са и нагли и обиждат и деца и родители. Тая посредстване спечена директорка, РИО Хасково и общинарите ще пратят децата в другия край на града, само и само да си направят далаверите! Но в тая държава поне на хартия всички имамеме права. И е противозаконно да се лишават деца от образование! А за моралния съдник отгоре - няма да коментираме! Всеки му ще въздаде каквото е посял!
    Последни новини