От х:

Днес в x:

Прерязаха лентата на първите три санирани блока в Симеоновград

Изображение 1 от 3

    Първите три санирани многофамилни жилищни сгради бяха открити официално в Симеоновград вчера. На церемонията присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев и кметът Милена Рангелова, строителите и собствениците на жилищата.

    В трите блока живеят 150 семейства.

    През миналата година 9 сгради на територията на община Симеоновград са отговаряли на критериите за включване в Националната програма за енергийна ефективност. За 8 от тях има сключени договори за целево финансиране между Българската банка за развитие и областния управител, съобщи при откриването кметът Милена Рангелова. За деветата сграда предстоят процедурите по закона за обществените поръчки. През тази година по новата методика други 27 многофамилни сгради в Симеоновград влизат в Програмата за енергийна ефективност. За  22 от тях са регистрирани сдружения на собствениците и има заявени искания за сключване на договори за финансиране, подчерта Милена Рангелова.

    „Винаги с удоволствие идвам в Симеоновград, защото виждам как тук започват да се случват хубави неща. Тук само след няколко месеца 150 семейства реално ще усетят ефекта от енергийната ефективност “, заяви губернаторът Станислав Дечев. „Програмата на енергийна ефективност е идея на хасковския народен представител от ГЕРБ Делян Добрев и аз се радвам, че именно ние успяваме да реализираме все повече обекти по нея“, допълни той.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ми
      МИКО
      13 -1
      09:35, 9 юни 2016
      Благодарности на стария кмет пейчо стайков за санирането, за моста, за сметището, за пътя константиново - поляново, за пътя троят, дряново, тянево, за пътя симеоновград - гълъбово и за десетки още неща. Откривайте направеното от него, но и правете нещо ново, че мандата си върви. Иначе малко е смешно да се кичим с направеното от друг.
      • Со
        солей
        3 -5
        10:46, 9 юни 2016
        Ми много сме благодарни бе - ма най много че не го виждаме ...ай сиктир !
    • 2
      Г-
      г-н Велев
      12 -3
      09:50, 9 юни 2016
      Интересно, г-жа Рангелова не изпитва ли някакво неудобство да открива обекти, за които нищо не е направила и да говори за такива.
    • 3
      Ми
      Мима_1465458726
      5 -1
      10:52, 9 юни 2016
      А кога ще започне санирането на одобрените по Програмата за енергийна ефективност блокове в Хасково, и по-точно, в кв."Орфей" ? И тези, които са лицето на града. Надяваме се да е скоро, докато е лято.

    Още новини

    Последни новини