От х:

Днес в x:

Йовчева иска 76 818 120 лв. от излишъка за пътищата в областта

Областният управител Райна Йовчева, в качеството си на председател на Областния съвет за развитие, отправи предложение до министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов за приоритетно предоставяне на средства от бюджетния излишък за извършване на ремонт и рехабилитация на общинската пътна мрежа. Това бе съобщено днес от областната администрация. Губернаторката е сметнала, че трите приоретитни оси за развитие на инфраструктурата ще струват 76 818 120 лева. Тези основни направления бяха съгласувани и със заместник министъра на регионалното развитие Димчо Михалевски на 18 септември.

Първият приоритет включва пътищата към магистрала „Марица". Необходимата сума за ремонта им е 16 910 160 лв.

Второто направление са всички общински пътища, на които има регистрирана концентрация на катастрофи. Според изследване от специална комисия 60 на сто от пътно транспортните произшествия в страната са станали на общински пътища, а не е тайна, че те са в лошо състояние. Исканата сума за това е 3 719 800 лв.

Третият приоритет включва ремонта на общински пътища от ключово значение за трафика, включително онези, които осигуряват единствен достъп до някои населени места. Небоходимата сума за третата група е най-голяма – 56 188 160 лв.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини