От х:

Днес в x:

Водка и уиски се лее в полицията

С чаша изискано питие – водка и уиски почерпи днес директорът на ОДП Хасково комисар Атанас Ненков ресорните журналисти за празника на МВР – 5 юли. Той вдигна наздравица и поздрави репортерите за добрата съвместна работа с полицията.

Същинския купон за традиционното честване на празника и тази година е организирано на Учебен център "Кенана". Началото е обявено от 19.30 часа, а краят са предвижда на зазоряване.

Министерството на вътрешните работи е създадено на 5 юли 1879 г., когато княз Александър Батемберг подписва Указ №1 назначава Тодор Бурмов за министър на вътрешните работи, министър на просвещението и за първи председател на Министерски съвет.

От 1992 г. 5 юли - датата на създаването на МВР, е официален празник на служителите от вътрешното ведомство.

Днес комисар Атанас Ненков – директор на ОДП-Хасково поздрави полицейските служители с празника им. "Българските полицаи трябва да живеят и да работят със самочувствието, че представляват закона и силата на обществото, неговото спокойствие и сигурност" – бе посланието на комисар Ненков. "Имаме традиции, имаме с какво да се гордеем, благодаря Ви за това което вършите 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Вие сте хора пред които се прекланяме, чийто труд уважаваме, вие сте тези, които трябва да дадете сигурност на България".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини