От х:

Днес в x:

Треснаха 51 г. затвор за хасковска нарко група

51 години затвор за престъпна група от Хасково и Харманли, занимаваща се с незаконен трафик на наркотици определи днес състав на хасковския окръжен съд. Зад решетките за 7 години отива Тодор Плачков от областния град, когото разследващите сочеха като организатор на канала. Той ще трябва да плати и 40 000 глоба. Димитър Димитров от Харманли ще лежи 13 години и ще плаща 150 бона глоба.
Сестра му Венета Атанасова и арабинът Хасан Арус, които също участвали в групата, отнесоха съответно 16 и 15 години решетки. Венета ще плаща 220 000 лв., а Хасан – 200 000 лв.

Присъдата на Венета и Хасан е задочна, защото още след разбиването на канала през 2005 г. двамата се укриха и все още не са заловени.

Разследването на групата започна на 20 ноември 2005-а, когато на ГКПП Капитан Андреево в тайник в опел омега, управляван от Ради Толев, бяха открити 6. 700 кг. хероин. Разследването установи, че пратката е била с краен получател Тодор Плачков от Хасково.

По-късно Ради Толев се призна за виновен и свидетелства, че дрогата е трябвало да бъде предадена на Димитър Димитров от Харманли. Толев бе осъден по съкратената процедура и не бе сред подсъдимите днес.

В хода на разследването също така станало ясно, че групата е пренасяла и друг път наркотици през границата и това бе доказано в съдебната зала. Общото му количество е 28 килограма, а стойността му се изчислява на над 2 милиона и 600 000 лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини