От х:

Днес в x:

18 °C

Аналитичен преглед на печата – 28 юни

"31 години затвор за влюбени, издирвани от Интерпол" – с това заглавие над главата открива днешния си съботен брой "Хасковска Марица". 590 000 лева ще получи държавата от четирима осъдени за трафик на дрога, допълва изданието.Хасковлията Тодор Плачков, Димитър Димитров от Харманли, Венета Димитрова и Хасан Арус бяха признати за виновни в организирането на престъпна група, която успяла да прекара през границата общо 22. 598 кг. хероин на стойност 2 милиона и 600 хиляди лева.
Венета и Хасан духнали още в началото на разследването и присъдата срещу тях е задочна, защото още не са открити.

"УНСС и пловдивски колеж обучават 200 студенти в Хасково" гласи водещото заглавие на първа страница. Общината дава 40 000 лв. за помагала на дистанционните бакалаври през първата година. Вчера бе подписан договорът за сътрудничество между кмета на общината Георги Иванов и ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Двете учебни заведения ще ползват базата на УНСС, допълва изданието.
Тук е мястото да припомним, че и Софийският университет обяви откриването на свой филиал в Хасково преди няколко месеца. Вчера обаче стана ясно, че работата е на път да се разсъхне. Имало забавяне на много от договорените тогава неща. Няма лошо и два университета да имат филиали в града. Въпросът обаче е да има желаещи да учат.

"Дъжд и гръмотевици през уикенда", предупреждава от първата си страница вестникът. Доста смело заглавие. Времето често върти номера дори на синоптиците, та какво остава за вестник. Ще видим.

"Хасково купува два апарата за диализа" това заглавие избира изданието по повод вчерашната сесия на ОбС, на която се взеха доста решения. За повечето от тях – във вестника.

"Нашият Каро стана почетен гражданин", информира в отделен материал всекидневникът за вчерашното решения на ОбС да обяви дългогодишния фотограф Карекин Карекинян за почетен гражданин на Хасково.
Каро ще трябва да черпи. Няма как.

"Доц. Любен Атанасов оглави Ротари България", информира още изданието. От 1 юли хасковският лекар става дистрикт гуверньор. Церемонията по връчване на мандата е тази вечер в зала "Дружба" в Хасково. В материала четем още "Да превърнем мечтите в реалност за децата по света" е мотото на най-голямата световна неправителствена организация за тази ротарианска година". Щом ротарианците могат да свършат това за една година, значи могат и да свалят цената на петрола. Това би трябвало да е детска играчка в сравнение с мащабната задача за мечтите на малчуганите.

"Храни от ЕС за 10 585 социално слаби" е друг акцент в броя. Помощите започват да се раздават от днес в 6 пункта на БЧК в Хасково.
Междувременно обаче стана ясно, че в страната не проявяват особен интерес към акцията. Пък и колко ли ще ти помогне пакет брашно, ако си закършил положението. От ЕС май вече ни вземат за мезе.

"Кметът: Прокуратура и комисия изпълняват политическа поръчка" е озаглавено голямо интервю с Георги Иванов. В него градоначалникът обяснява, че общината е проверявана от всички възможни институции – Сметна палата, Държавен финансов контрол, Икономическа полиция, и това продължава вече 9-та година. Той смята, че атаката срещу него е поръчана от политическите сили, които загубиха разгромно местните избори миналата година.
Между другото, парламентарната комисия за борба с корупцията препоръча проверките да се извършат от "независими прокурори от други градове".
Интересно какво мислят по въпроса "зависимите прокурори" от Хасково?

Повече новини от региона – в дебелия съботен брой на "Хасковска Марица". Днес той има и две приложения – "BG жена" и "Арена".

Авторът се извинява, че в прегледа на печата пропуска забавната 16 страница в съботния брой. Причината за това е, че поради вродената си неинтелигентност трябва да си вземе отпуска, за да успее да се справи с текста.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
16 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
16 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
16 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
16 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
16 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
16 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
16 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
16 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
16 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
16 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
16 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
16 май 2021
Последни новини