От х:

Днес в x:

15 °C

Аналитичен преглед на печата – 28 юни

"31 години затвор за влюбени, издирвани от Интерпол" – с това заглавие над главата открива днешния си съботен брой "Хасковска Марица". 590 000 лева ще получи държавата от четирима осъдени за трафик на дрога, допълва изданието.Хасковлията Тодор Плачков, Димитър Димитров от Харманли, Венета Димитрова и Хасан Арус бяха признати за виновни в организирането на престъпна група, която успяла да прекара през границата общо 22. 598 кг. хероин на стойност 2 милиона и 600 хиляди лева.
Венета и Хасан духнали още в началото на разследването и присъдата срещу тях е задочна, защото още не са открити.

"УНСС и пловдивски колеж обучават 200 студенти в Хасково" гласи водещото заглавие на първа страница. Общината дава 40 000 лв. за помагала на дистанционните бакалаври през първата година. Вчера бе подписан договорът за сътрудничество между кмета на общината Георги Иванов и ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Двете учебни заведения ще ползват базата на УНСС, допълва изданието.
Тук е мястото да припомним, че и Софийският университет обяви откриването на свой филиал в Хасково преди няколко месеца. Вчера обаче стана ясно, че работата е на път да се разсъхне. Имало забавяне на много от договорените тогава неща. Няма лошо и два университета да имат филиали в града. Въпросът обаче е да има желаещи да учат.

"Дъжд и гръмотевици през уикенда", предупреждава от първата си страница вестникът. Доста смело заглавие. Времето често върти номера дори на синоптиците, та какво остава за вестник. Ще видим.

"Хасково купува два апарата за диализа" това заглавие избира изданието по повод вчерашната сесия на ОбС, на която се взеха доста решения. За повечето от тях – във вестника.

"Нашият Каро стана почетен гражданин", информира в отделен материал всекидневникът за вчерашното решения на ОбС да обяви дългогодишния фотограф Карекин Карекинян за почетен гражданин на Хасково.
Каро ще трябва да черпи. Няма как.

"Доц. Любен Атанасов оглави Ротари България", информира още изданието. От 1 юли хасковският лекар става дистрикт гуверньор. Церемонията по връчване на мандата е тази вечер в зала "Дружба" в Хасково. В материала четем още "Да превърнем мечтите в реалност за децата по света" е мотото на най-голямата световна неправителствена организация за тази ротарианска година". Щом ротарианците могат да свършат това за една година, значи могат и да свалят цената на петрола. Това би трябвало да е детска играчка в сравнение с мащабната задача за мечтите на малчуганите.

"Храни от ЕС за 10 585 социално слаби" е друг акцент в броя. Помощите започват да се раздават от днес в 6 пункта на БЧК в Хасково.
Междувременно обаче стана ясно, че в страната не проявяват особен интерес към акцията. Пък и колко ли ще ти помогне пакет брашно, ако си закършил положението. От ЕС май вече ни вземат за мезе.

"Кметът: Прокуратура и комисия изпълняват политическа поръчка" е озаглавено голямо интервю с Георги Иванов. В него градоначалникът обяснява, че общината е проверявана от всички възможни институции – Сметна палата, Държавен финансов контрол, Икономическа полиция, и това продължава вече 9-та година. Той смята, че атаката срещу него е поръчана от политическите сили, които загубиха разгромно местните избори миналата година.
Между другото, парламентарната комисия за борба с корупцията препоръча проверките да се извършат от "независими прокурори от други градове".
Интересно какво мислят по въпроса "зависимите прокурори" от Хасково?

Повече новини от региона – в дебелия съботен брой на "Хасковска Марица". Днес той има и две приложения – "BG жена" и "Арена".

Авторът се извинява, че в прегледа на печата пропуска забавната 16 страница в съботния брой. Причината за това е, че поради вродената си неинтелигентност трябва да си вземе отпуска, за да успее да се справи с текста.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
27 окт 2020
Последни новини