От х:

Днес в x:

13 °C

Аналитичен преглед на печата – 28 юни

"31 години затвор за влюбени, издирвани от Интерпол" – с това заглавие над главата открива днешния си съботен брой "Хасковска Марица". 590 000 лева ще получи държавата от четирима осъдени за трафик на дрога, допълва изданието.Хасковлията Тодор Плачков, Димитър Димитров от Харманли, Венета Димитрова и Хасан Арус бяха признати за виновни в организирането на престъпна група, която успяла да прекара през границата общо 22. 598 кг. хероин на стойност 2 милиона и 600 хиляди лева.
Венета и Хасан духнали още в началото на разследването и присъдата срещу тях е задочна, защото още не са открити.

"УНСС и пловдивски колеж обучават 200 студенти в Хасково" гласи водещото заглавие на първа страница. Общината дава 40 000 лв. за помагала на дистанционните бакалаври през първата година. Вчера бе подписан договорът за сътрудничество между кмета на общината Георги Иванов и ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Двете учебни заведения ще ползват базата на УНСС, допълва изданието.
Тук е мястото да припомним, че и Софийският университет обяви откриването на свой филиал в Хасково преди няколко месеца. Вчера обаче стана ясно, че работата е на път да се разсъхне. Имало забавяне на много от договорените тогава неща. Няма лошо и два университета да имат филиали в града. Въпросът обаче е да има желаещи да учат.

"Дъжд и гръмотевици през уикенда", предупреждава от първата си страница вестникът. Доста смело заглавие. Времето често върти номера дори на синоптиците, та какво остава за вестник. Ще видим.

"Хасково купува два апарата за диализа" това заглавие избира изданието по повод вчерашната сесия на ОбС, на която се взеха доста решения. За повечето от тях – във вестника.

"Нашият Каро стана почетен гражданин", информира в отделен материал всекидневникът за вчерашното решения на ОбС да обяви дългогодишния фотограф Карекин Карекинян за почетен гражданин на Хасково.
Каро ще трябва да черпи. Няма как.

"Доц. Любен Атанасов оглави Ротари България", информира още изданието. От 1 юли хасковският лекар става дистрикт гуверньор. Церемонията по връчване на мандата е тази вечер в зала "Дружба" в Хасково. В материала четем още "Да превърнем мечтите в реалност за децата по света" е мотото на най-голямата световна неправителствена организация за тази ротарианска година". Щом ротарианците могат да свършат това за една година, значи могат и да свалят цената на петрола. Това би трябвало да е детска играчка в сравнение с мащабната задача за мечтите на малчуганите.

"Храни от ЕС за 10 585 социално слаби" е друг акцент в броя. Помощите започват да се раздават от днес в 6 пункта на БЧК в Хасково.
Междувременно обаче стана ясно, че в страната не проявяват особен интерес към акцията. Пък и колко ли ще ти помогне пакет брашно, ако си закършил положението. От ЕС май вече ни вземат за мезе.

"Кметът: Прокуратура и комисия изпълняват политическа поръчка" е озаглавено голямо интервю с Георги Иванов. В него градоначалникът обяснява, че общината е проверявана от всички възможни институции – Сметна палата, Държавен финансов контрол, Икономическа полиция, и това продължава вече 9-та година. Той смята, че атаката срещу него е поръчана от политическите сили, които загубиха разгромно местните избори миналата година.
Между другото, парламентарната комисия за борба с корупцията препоръча проверките да се извършат от "независими прокурори от други градове".
Интересно какво мислят по въпроса "зависимите прокурори" от Хасково?

Повече новини от региона – в дебелия съботен брой на "Хасковска Марица". Днес той има и две приложения – "BG жена" и "Арена".

Авторът се извинява, че в прегледа на печата пропуска забавната 16 страница в съботния брой. Причината за това е, че поради вродената си неинтелигентност трябва да си вземе отпуска, за да успее да се справи с текста.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини