От х:

Днес в x:

Аналитичен преглед на печата – 28 юни

"31 години затвор за влюбени, издирвани от Интерпол" – с това заглавие над главата открива днешния си съботен брой "Хасковска Марица". 590 000 лева ще получи държавата от четирима осъдени за трафик на дрога, допълва изданието.Хасковлията Тодор Плачков, Димитър Димитров от Харманли, Венета Димитрова и Хасан Арус бяха признати за виновни в организирането на престъпна група, която успяла да прекара през границата общо 22. 598 кг. хероин на стойност 2 милиона и 600 хиляди лева.
Венета и Хасан духнали още в началото на разследването и присъдата срещу тях е задочна, защото още не са открити.

"УНСС и пловдивски колеж обучават 200 студенти в Хасково" гласи водещото заглавие на първа страница. Общината дава 40 000 лв. за помагала на дистанционните бакалаври през първата година. Вчера бе подписан договорът за сътрудничество между кмета на общината Георги Иванов и ректора на УНСС проф. Борислав Борисов. Двете учебни заведения ще ползват базата на УНСС, допълва изданието.
Тук е мястото да припомним, че и Софийският университет обяви откриването на свой филиал в Хасково преди няколко месеца. Вчера обаче стана ясно, че работата е на път да се разсъхне. Имало забавяне на много от договорените тогава неща. Няма лошо и два университета да имат филиали в града. Въпросът обаче е да има желаещи да учат.

"Дъжд и гръмотевици през уикенда", предупреждава от първата си страница вестникът. Доста смело заглавие. Времето често върти номера дори на синоптиците, та какво остава за вестник. Ще видим.

"Хасково купува два апарата за диализа" това заглавие избира изданието по повод вчерашната сесия на ОбС, на която се взеха доста решения. За повечето от тях – във вестника.

"Нашият Каро стана почетен гражданин", информира в отделен материал всекидневникът за вчерашното решения на ОбС да обяви дългогодишния фотограф Карекин Карекинян за почетен гражданин на Хасково.
Каро ще трябва да черпи. Няма как.

"Доц. Любен Атанасов оглави Ротари България", информира още изданието. От 1 юли хасковският лекар става дистрикт гуверньор. Церемонията по връчване на мандата е тази вечер в зала "Дружба" в Хасково. В материала четем още "Да превърнем мечтите в реалност за децата по света" е мотото на най-голямата световна неправителствена организация за тази ротарианска година". Щом ротарианците могат да свършат това за една година, значи могат и да свалят цената на петрола. Това би трябвало да е детска играчка в сравнение с мащабната задача за мечтите на малчуганите.

"Храни от ЕС за 10 585 социално слаби" е друг акцент в броя. Помощите започват да се раздават от днес в 6 пункта на БЧК в Хасково.
Междувременно обаче стана ясно, че в страната не проявяват особен интерес към акцията. Пък и колко ли ще ти помогне пакет брашно, ако си закършил положението. От ЕС май вече ни вземат за мезе.

"Кметът: Прокуратура и комисия изпълняват политическа поръчка" е озаглавено голямо интервю с Георги Иванов. В него градоначалникът обяснява, че общината е проверявана от всички възможни институции – Сметна палата, Държавен финансов контрол, Икономическа полиция, и това продължава вече 9-та година. Той смята, че атаката срещу него е поръчана от политическите сили, които загубиха разгромно местните избори миналата година.
Между другото, парламентарната комисия за борба с корупцията препоръча проверките да се извършат от "независими прокурори от други градове".
Интересно какво мислят по въпроса "зависимите прокурори" от Хасково?

Повече новини от региона – в дебелия съботен брой на "Хасковска Марица". Днес той има и две приложения – "BG жена" и "Арена".

Авторът се извинява, че в прегледа на печата пропуска забавната 16 страница в съботния брой. Причината за това е, че поради вродената си неинтелигентност трябва да си вземе отпуска, за да успее да се справи с текста.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини