От х:

Днес в x:

ЕС плаща 706 550 евро на 7 фирми от областта да обучат 147 безработни

7 фирми и организации от областта днес получиха лично от областния управител Райна Йовчева договорите си по грантова схема по програма ФАР на ЕС и на министерството на труда и социалната политика "Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта". Това са "Беттран" АД и "Мария" ООД от Хасково, "Хлебна промишленост" АД – Харманли, "Марица" ООД – Димитровград и свиленградските "Силктекс" ООД, "Вита Фуудс ООД и "Хранко Инвест" ООД.

Договорите на спечелилите фирми от областта са на обща стойност 706 550 евро. Предвидено е да се осигури професионално обучение на 147 безработни лица, преквалификация на 38 заети от печелившите фирми, както и да се осигури постоянна заетост на 79 от успешно завършилите своето обучение безработни.

По грантовата схема за цяла България са сключени 120 договора на стойност 12 411 000 евро.

За периода от 2005 година в областта са реализирани и са в ход 35 грантови договора. Те възлизат на 2 750 000 евро. Областната администрация предоставя консултации и информация на всички заинтересовани организации за привличане и усвояване на колкото се може повече средства в региона по програмите на ЕС и МТСП.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини