От х:

Днес в x:

Хасковската болница с двама директори

    МБАЛ Хасково се прочу като единствената болница в страната с двама директори. От 12.30 ч. днес, за да бъдат валидни документите на болницата, на тях трябва да стоят два подписа - на д-р Мариян Запрянов и на д-р Георги Гелов.

    Двувластието е с решение на Борда на директорите. Председателят му д-р Атанас Паунов обяви, че до абсурдната ситуация се стигнало след като Агенцият по вписванията отказа да впише като титуляр на МБАЛ Хасково д-р Гелов. Той беше избран за изпълнителен директор в средата на миналата седмица на събрание на Борда, а д-р Мариян Запрянов бе освободен от поста.

    Агенцията по вписванията обаче вчера отказа да впише Гелов като шеф, тъй като има разминаване между Търговския закон и правилника на дружеството, обясни д-р Паунов. От Борда вече са подали жалба срещу отказа за вписване в Хасковския окръжен съд.

    Ситуацията в крайна сметка позволи на д-р Мариян Запрянов днес да се завърне като титуляр в директорския си кабинет, след като беше 5 дни в отпуск в изчакваща позиция.

    „За да няма еднолични и едновластни решения от страна на д-р Запрянов, днес се събрахме и решихме да упълномощим д-р Гелов да разписва документацията заедно с д-р Запрянов, до решението на съда и до Извънредното общо събрание, което е насрочено за 29 септември. Понеже принципалът - здравното министерство, което държи 82 % от акциите в МБАЛ, е свалило доверието си от д-р Запрянов, вероятно по време на извънредното Общо събрание той ще бъде образно казано изхвърлен и от Борда на директорите“, коментира д-р Паунов.

    Така на практика никакъв официален документ не може да излезе от болницата, без парафите и на двамата директори. Подписът на Гелов ще стои в качеството му на упълномощен. Всичко е юридически издържано, решението ни е взето след консултации, така че няма пречка това да се случва. А ако трябва, ще сложим допълнително бюро за д-р Гелов в директорския кабинет на д-р Запрянов“, коментира още председателят на Борда на директорите в МБАЛ Хасково.

    М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини