От х:

Днес в x:

23 °C

Лекар от Инвазивната кардиология пуснал доноса за стентовете

  Уронване на престижа на инвазивния сектор на МБАЛ-Хасково и на цялата клиника. Това е най-вероятната причина за сигнала, който е подаден към органите на реда за нередности в отделението, смята шефът на болницата д-р Георги Гелов. Той не изключва и сценарият да е насочен срещу него и компрометирането му като ръководител.

  От вчера в болницата тече проверка и има образувано досъдебно производство за източване на Здравната каса чрез отчитането на стентове, които реално не са поставени. Става въпрос за 23 консуматива, които са намерени, запечатани в алуминиеви опаковки в отделението.

  От прокуратурата днес сутринта съобщиха, че се действа по сигнал. Според д-р Гелов той е пуснат от вътрешен човек-лекар, който работи в Инвазивното отделение.

  „Бяхме изненадани от проверката, защото вчера ние не бяхме уведомени от съответните органи, които са влезли в Инвазивна кардиология директно и са направили обиск. Иззели са стентове и имат съмнение, че те са изписани на пациенти и са платени от Здравната каса, но не са поставени. Това нещо подлежи на доказване.“, коментира случая той.

  Гелов е разпоредил от тази сутрин и вътрешна проверка. Той изрази силни съмнение обаче, че има източване на пари от разследваното отделение. „Отделението работи перфектно и в момента. И в него се спасяват човешки животи. Само през вчерашния ден има обработени пет души с инфаркт.“, посочи хирургът.

  По думите му в хасковската Инвазивна кардиология се спасяват минимум 1000 човека годишно. „Това е една от инвазивните кардиологии, които, смея да твърдя, че работи много добре от провинциалните.“, подчерта д-р Гелов.

  Общата сума за 23-те стента, за които има съмнение, че не са редовни, е около 15 хил.лева, сметна той.

  По здравна каса безплатно един пациент има право на четири стента годишно.

  Д-р Георги Стамболийски, който е един от лекарите в Инвазивното отделение обясни за откритите 23 стента, че става въпрос за такива, които поради технически причини не са били сложени на пациентите, за които са били изписани. Стентовете са различни и понякога първият стент, който е бил преценен, не успява да премине през стенозата. Тогава за този пациент се изписва втори стент, а първият, ако е останал технически годен, се рестелиризира и се запазва като резерва, обясни лекарят. Има практика по преценка тези консумативи да се запазват, защото понякога има ситуации, в които други пациенти, изпълнили безплатния годишен лимит за стентове по Здравна каса, имат нужда да им бъде поставен допълнителен, обясни д-р Стамболийски. „Най-важното е да бъде спасен човешкият живот. Здравната каса е определили 4 стента на година. Ако се наложи над това, е най-големият проблем във всички лаборатории в страната. Когато пациентът е получил четири стента в годината и нещо му се случи за пореден път, по някакъв начин трябва да реагираме. Много е сложно при спешно болен, когато той има нужда от пети стент, да му се каже, че трябва да си го плати. А понякога трябва да решаваме съдбата на този човек много бързо, да се преценява още докато е на операционната маса как да се действа. “, каза инвазивният кардиолог.

  Д-р Стамболийски работи освен в МБЛ-Хасково и Столична клиника. По думите му в Инвазивното отделение в Хасково се работи перфектно-има добри специалисти и добра организация.

  Стентът се води консуматив, който може да се изплати само един път. На практика сумата за него се получава във фирмата доставчик от Здравната каса, болницата е получател и задължението й е неговото правилно съхранение. Болницата получава сумата по клинична пътека за свършената работа, поясни д-р Георги Гелов.

  Един от пациентите днес, на когото тази сутрин е поставен стент в Инвазивното отделение в Хасково, е 60-годишният Гошо Желязков. Приет е с проблеми в сърдечната област. „Дойдох, тази сутрин имах проблеми със сърцето и ми сложиха стент. Сега нямам проблеми. Доволен съм, такова обслужване съм нямал никъде.“ Мъжът казва, че вярва на лекарите от Хасковската болница и не вярва, че има манипулации в отделението. „Гледах монитора какво става по време на процедурата. Много съм доволен от гледането тука, тя и жена ми не ме гледа по-хубаво!“, сподели мъжът.

  Проверките по случая трябва да приключат до два месеца.


   

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (49)

  • 1
   Ко
   Конски доктор
   77 -17
   18:22, 12 дек 2019
   Айде сега без евтин ПР. Уронване на престижа. Спасявали човешки живот. Сякаш го правят безплатно и за благотворителност.И не им е това работата. Няма такава процедура като " рестерилизация на стент" . Да се знае ясно. Това, заедно с рестерилизация на други материали за поставяне на стентове е "патент" на българската инвазивна кардиология.За пестене на пари, като в същото време се изписват нови консумативи, пациенти плащат за стентове и т.н и т.н. Нека прокуратурата направи извадка на тези 23 пациенти на който са изписани стентовете и на поне още 100 тина. И да сравни медицинската документация с дисковете със записите на операциите. Ще изскочат според мен интересни неща.
   • Мм
    Мм
    77 -12
    20:09, 12 дек 2019
    О Гелов учуден още. Нищо не знаел. Вътрешен човек пуснал сигнала. Ами не бъди толкова алчен дай малко и на този човек , но при теб няма наяждане всичко за теб да е. Великия доктор. Смешник.
    Вън. За затвор си
   • На
    На коня паламарката
    12 -44
    20:19, 12 дек 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Ис
    ИСТИНАТА
    49 -4
    23:07, 12 дек 2019
    Кажете и за доктора, който лъже жените че имат рак на гърдата и колко жени осъкати този човек в Хасково
   • Ts
    tsaf zorbas
    34 -4
    23:51, 12 дек 2019
    тази свиня е за трепане,,.. не само той, почти половината в хасково
   • Зз
    ЗЗ
    4 -1
    10:00, 13 дек 2019
    До ИСТИНАТА

    Ми кажи ти за доктора който лъже жените де. Що трябва другите да казват. Никой нищо ако не каже значи си си го измислил.

    Сега ще ти дам пример

    Кажете за "ИСТИНАТА" който си направи транссексуална операция и колко доктора измами че да му излезе безплатно. Айде кажете де.
   • Ма
    махлата
    7 -3
    17:22, 13 дек 2019
    Българските доктори лъжат и крадат повече от нас сиганите
   • Го
    Гост
    0 0
    18:20, 15 дек 2019
    А затвор няма ли да има за някой?
  • 2
   То
   той
   86 -9
   18:48, 12 дек 2019
   Посочете ми за последните 10 години 1 осъден доктор за смърта на пациент! Нашите доктори са най- безгрешните в целия свят.Десетки хиляди са умъртвили поради неграмотност за десет години и влрошили здравето на сототици хиляди, но са безгрешни. То не бяха пияни, то не бяха с фалшиви дипломи , то не бяха с десетки хиляди месечна заплата източена от така наречената ни здравна каса, но винаги те са прави!
   • Ку
    кучешки доктор
    72 0
    19:19, 12 дек 2019
    Съдебната власт е също корумпирана.
  • 3
   Ма
   мастикаджия
   71 -7
   19:25, 12 дек 2019
   Гелов е опасен за хората.Още не си е платил за убитото дете от апендикс.От преди 3 години.На операционната масат.
   • Да
    Да
    50 -6
    20:12, 12 дек 2019
    Само това детенце да е. Лека му пръст.
    Още колко.
    Ами осакатените от него.
    Как въобще Герб се поведоха да го назначат не мога да си обесня.
    Като всички знаем що за стока е
  • 4
   Иц
   Ицо Хазарта
   29 -5
   19:56, 12 дек 2019
   Имам човек в кардиологията
   • Bo
    Borgir
    18 -5
    07:44, 13 дек 2019
    Време е за пръскане против корумпирани и изгнили лекари! Викайте момчето с пръскачката!
   • Po
    Porn Hub
    5 -2
    13:50, 13 дек 2019
    Имам човек в порно бизнеса.
  • 5
   Пе
   петров
   54 -12
   20:19, 12 дек 2019
   Няма по алчни и по гладни от бг лекари.ТО бива бива , но тук спирачка няма.Тук не важи нито образование, нито клетва, нито морал.Наяждане няма.Просто съм отвратен.
   • Ди
    димитровградчанин
    29 -13
    21:40, 12 дек 2019
    Единствения лекар който наистина спазва на 1000% Хипократовата клетва е Д-р Дани Раед . Препоръчвам го на всеки . Човек за проблема ти а не да те гледа в джоба . Евала
   • Ла
    Лайте Гяури , Грей и ти Слънце
    11 -24
    01:34, 13 дек 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Зз
    ЗЗ
    11 0
    10:05, 13 дек 2019
    Същото важи и за политиците ни. Няма наяждане, няма спирачка. Добре че ние, обикновенните хора не сме такива!
  • 6
   12
   123456
   18 -6
   22:25, 12 дек 2019
   За Раед е вярно и Бекяров е същия.
   • Гю
    ГЮРО
    14 -7
    23:57, 12 дек 2019
    Щом в Димитровград това недоразумение Раед го имате за доктор.....
  • 7
   55
   55555
   17 -5
   23:34, 12 дек 2019
   и Каравасилев е наи човечен
  • 8
   Д-
   д-р Радева
   12 -7
   00:09, 13 дек 2019
   Всички са "маскари", важното е да попаднете на по-малко....
  • 9
   Хе
   хегрер
   16 -4
   00:24, 13 дек 2019
   Гелов снасяше пари на Цетанов .Силно негов човек е тези дни ходи до София на среща с Ц.Ц. за новата партия която стягя и събира хора.Ще събаря Бойко и пак ще коли и беси в Хасково.
  • 10
   Шалварите от ГРОБ о ДПС приватизираха Водата ... сега ще купят и Болницата
   ....
   Лайте гяури , грей и ти слънце
  • 11
   Пи
   Пипи
   29 -5
   05:08, 13 дек 2019
   Истината е тази,че скрити зад анонимността умеем да приказваме,но когато имаме нужда от лекари сме готови да платим всичко.
   А не гили научипме ние на пари. Постъпвайки в болница за операция ири за др.това са почерпки това са пАри ,банкети.В никоя европейскА дэржава няма такова нещо самите пациенти не прЕдлагат пари а лекарят знае,че работи в държавната клиника за пари и това му е заплатата.
   Така,че не основателно ревем първо пациентите са виновни предлагайки пари си мислим ,че ще получим по добро отношение и второ ги привиквоме да чакат и искат.А колкото до здравната каса и реформа тя отдавна е объркана като система.Здр,осигуровки плащаш после на джипи такса с направление такса.в коя др.държава има нещо подобно.?Здр.каса трябва да е в полза на хората а не на лекарите и държавата.
  • 12
   Уф
   уфолог
   19 -10
   09:05, 13 дек 2019
   Разследващите полицаи да видят колко коронарографии са направени, сигурно са стотици, при тази процедура те увреждат, вкарват ти контрастно вещество в сърцето и те облъчват, много вредна процедура, която обаче е и много скъпа, затова вместо рутинни прегледи хората масово се подлагат на нея, лекарите, медиц.сестри и даже обслужващите санитерки постоянно убеждават пациентите да си направят тая процедура, била безопасна и т.н. но в същото време те карат да подпишеш декларация че нямаш претенции ако се споминеш, в това отделение са пълни кретени и престъпници, като се почне от Гогов и се стигне до Енвер, който крещи на пациентите, това отделение трябва да се закрие!
   • Не
    невежеството е порок!
    12 -4
    09:21, 13 дек 2019
    Да, докторите , понеже правят тая вредна процедура всеки ден, не са самоубийци за пари, но пациент, който веднъж преминава през нея е смъртно застрашен???
   • Смешнико, докторите го правят с оловни престилки за да не се облъчват и не на тях а на пациентите вливат контрастно вещество, ако не вярваш може да се подложиш на тая "безопасна" процедура, тъпанар!
  • 13
   Сп
   Спрете се!!!!!!
   21 -8
   09:07, 13 дек 2019
   Говорене "по принцип всички са маскари" означава, че и за вас може да се каже същото!!!!
   И като заляхте с миризлив бълвоч всички доктори "по принцип" , АМИ ХАЙДЕ ЛЕКУВАЙТЕ СЕ САМИ!
   Дайте да закрием болниците и ще настане рай!
  • 14
   Ге
   Георги
   20 -3
   09:51, 13 дек 2019
   Мутафчиев от хирургия е ла..но
  • 15
   А
   А
   18 -2
   09:54, 13 дек 2019
   Има и много точни ,можещи и честни лекари..... като моя личен лекар !!!
  • 16
   Ле
   Леле
   8 -2
   10:00, 13 дек 2019
   Ако можех да докажа доста лично на мен неща който съм видял с очите си щях да споделя спецялно за авторитета на доктора Гелов-младши.
  • 17
   Со
   Соня
   11 -4
   10:00, 13 дек 2019
   За съжаление грешките и алчността на лекарите ,пръстта ги покрива.Но има ЕДИН от горе,нека той да съди!
   • Кн
    Князът
    4 -1
    13:55, 13 дек 2019
    Кой т'ва ?
  • 18
   До
   до "Невежеството е порок"
   7 -11
   11:06, 13 дек 2019
   Защитаваш лекарите, а те носят оловни престилки по... Виж коментара
   • До
    до: “До“
    14 0
    12:46, 13 дек 2019
    Като ти (при този тон “Вие“ е незаслужено) чета писането ми става ясно и мисленето ти. Недоумявам какво наричаш “кланица“? Преди да се появи стентирането - да, беше кланица. Пациентите със съдови стеснения, които са причина за инфаркти и инсулти, наистина минаваха през “кланица“ - изрязваха им част от здрава вена на крака и с нея подменяха засегнатия участък . Това ставаше с отваряне на нгръдния кош , корема или друга част от тялото, което е много по-рисково и травмиращо за пациента (и сега се прави, когато поставянето на стент е невъзможно). Имаш право на подобен коментар, само ако се позоваваш на личен опит - и за единия метод, и за другия. Останалото е хейтърство и облъчване със злоба, много по-вредна от облъчването при стентиране.
   • Sa
    saksun
    5 0
    02:08, 14 дек 2019
    Глупости пишеш. Или да умреш от инфаркт е по-добра възможност пред стентирането, според теб?
  • 19
   Оп
   ОПЕРИРАН
   19 -5
   13:26, 13 дек 2019
   Само,който не е имал сърдечно заболяване,може да говори така за инвазивната кардиология.Коронарографията е най-точното изследване ,на което се виждат стенозите/стеснение или запушване/ на коронарните артерии и същевременно тяхното лечение.Който не вярва на лекарите от това отделение да мре на пътя от инфаркт или други усложнения!!!!
  • 20
   В
   В
   3 -3
   15:54, 13 дек 2019
   Да се проверят и дипломите
  • 21
   Въ
   Върнете се
   1 0
   16:17, 13 дек 2019
   на заглавието-става въпрос за донос.
  • 22
   Ян
   Янко Митев
   14 -5
   17:07, 13 дек 2019
   Ааа в тази психиатрия няма ли кой да ви изключи нета? При инфаркт това е процедурата която ви спасява живота.Спестява ви време за възстановяване.По тъпи сте от тъпоъгълен многоъгълник.Вързвате се на най обикновени ГЕРБаджийски номера.Трябва ли да отклонят вниманието и хайде лекарите виновни...Като откраднаха милиард и половина от здравната каса защо мълчахте?Ако получите инфаркт при бойко ли ще отидете да ви сложи стенд? Ако ви се наложи операция по спешност Дечев ли ще си изберете или екипа на Добрев.Може и Шалапатов да ви изпише лекарства! Пазете лекарите защото те са ви спасението!
   • Ив
    Иво
    7 -2
    17:59, 13 дек 2019
    Янко, да ти кажа ли КАКВО става в урологията ?Как те водят на легло, а ти въобще нямаш нужда от това , с уговорката - ако им идват на проверка - да ти позвънят, за да отидеш веднага там, правят ненужни процедури, за да точат касата.....Мога много да ти разказвам за това - КАК е там и как точат касата - със знанието на ВСИЧКИ от отделението - от санитарките - до шефа им ! Иначе си прав, че лекарите са ни спасението, ама не ТЕЗИ, нали така ?
   • Ст
    Статията
    1 -1
    19:22, 13 дек 2019
    е по конкретен повод.Няма нища общо с това,което сте написал,а и не само Вие.Повечето от коментарите са спам.
   • Sa
    saksun
    2 0
    02:14, 14 дек 2019
    Точно така!
  • 23
   Ст
   Станчо М
   2 -4
   20:50, 13 дек 2019
   Е нищо ново ,знаем ,че бг пациента е опитно зайче и неизчерпаема касичка за пари докато умре с помощта на нашта т.н здравеопазна система!
  • 24
   An
   ana
   2 0
   20:12, 14 дек 2019
   до Истина / Кои е този доктор коѝто лъже жените за рак на гърдата,напишете му името за да го знаем.
  • 25
   Ев
   Евгени
   4 0
   22:51, 15 дек 2019
   Благодаря на Гелов,че ме покри за пореден път!
  • 26
   Ан
   АНОНИМНА
   0 0
   17:17, 28 апр 2020
   Най човечен лекар в кардиологията е др евгени георгиев постави ми стент и стотинка не поиска докато другите най напред правят пазарлък за парата и после те оперлират благодарим на др георгиев

  Още новини

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  26 сеп 2020
  Последни новини