От х:

Днес в x:

7 °C

ПМГ с нов алгоритъм-отказа късото, заложи на класата

Абитуриентката Семра даде тон със своето ферари и вида на успяла дама от висшето общество

ПМГ-Хасково се появи с ферари и като ферари-последни, но като за последно. Като на десетки автомобилни изложения, където италианската кола бе гвоздея на програмата и закриваше парада. Математиците също закриха тазгодишния парад на суетата, наречен абитуриентски балове, но го направиха така, че оставиха различен вкус в устата на хилядите зяпачи събрали се по традиция на Кенана.

За разлика от предните балове и предходните си балове, тази година ПМГ заложи на нов алгоритъм. Възпитаниците на елитната гимназия тотално отказаха късото в името на сексапила и го замениха с класа и щипка аристократизъм. Търсеният имидж за дамите бе не толкова на кралицата на бала, колкото на успяла бизнес дама от висшето общество. Пепеляшки и Снежанки бяха пратени в пенсия, фолк-куклите –оставена за други училища. Макар и шарено, множеството не пъстрееше. Мъжете пък строго се придържаха към юпи стила с маркови и дисциплинирани костюми, по които всичко бе в тон-от ризата до вратовръзката и кърпичката в предното джобче. Липсваха изхвърляния с прически и бижута или пък самоцелно показване на мускули и мачизъм. Пищността и импозантността бяха заменени със стил, жертва на който падна и характерната за абитуриентите екстравагантност. Макар да имаше обичайните скандирания от 1 до 12 те бяха по-скоро деликатни, отколкото диви. Хлапаците даваха вид на хора, които си знаят цената и няма да отстъпят от нея. Или както ги определи горда абитуриентска мама-„Готови за живота”. Впрочем родителското тяло също впечатляваше със сдържаност, а очевидно доброто възпитание се изразяваше с формулата всеки абитуриент с букет. Който масово се връчваше на любима учителка или класна.

Единствените изключения бяха дядовци и баби. Много не криеха гордите си сълзи и явно си бяха решили да запечатват гиздавите си внуци на хиляди и хиляди снимки. Своята „буквичка” не се умори да снима и дядо на абитуриентка, като за целта за малко спря цялото бавно шествие от началото към вътрешността на алеята. Крайната точка бе ресторант Фантазия, който по дългогодишна традиция е абитуриентското светилище на Математическата гимназия.

Пак по традиция, едни от най-красивите на Алеята бяха учителките и директорките. Дамите лъснаха с маркови костюми и елегантно водене/макар и за последно/ на класовете си. Приличаха на кадифени генерали водещи желязно обучени войници, имидж, изчезнал от България от времето на закритата казарма. Първи сред първите бе директорското тяло, което включваше все „моми за женене”. На образа отговаряха подмладената до момиченце шефка Тодорка Милева, и фатално изглеждащите замки Донка Маргаритова и Юлия Делчева.

Като добри математици, ПМГ-то толкова добре бяха изчислили бала си, че влязоха в ресторанта, точно когато ръсваха първите капки дъжд. С проявата днес падна и завесата на абитуриентски балове Хасково 2015 година.

Г.Христов

На същия стил заложиха и нейните колеги и колежки
ПМГ категорично отказа сексапила на късото в името на елегантността

Най-смелото решение бе на едва 5 пръста от коляното
"На дядо буквичката!!!"
Буквичката и нейния кавалер
Дългото понякога пречеше
Светата директорска троица чака възпитаниците си
По червения килим
...имаше и розово
...както и много други цветове
Парада водеха класните
3 в 1

3 в 1 с обърнати съставки
Хиляди изпратиха ПМГ в тяхната вечер
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

 • 1
  Ха
  Хасковлийка
  34 -5
  23:06, 26 май 2015
  Много стил показаха абитуриентите от ПМГ. Поздравления за добрия вкус на децата.
  • Въ
   въртоглава
   34 -16
   10:16, 27 май 2015
   Да, защото за разлика от езиковата, дето е пълна с мамини и татьови щерки и синчета, там е пълно с кадърни деца. Успех и късмет!
  • Xm
   xm
   10 -10
   13:11, 27 май 2015
   въртоглава, що така бе мила, да не би да си кандидатствала в езиковата и да не те приеха там и сега да си като лисицата и киселото грозде :)
  • Въ
   въртоглава
   6 -2
   13:39, 27 май 2015
   Не бе, езиковата съм завършила.
  • Xm
   xm
   2 -2
   16:19, 27 май 2015
   а ха, значи и ти си мамина или татьова щерка ;))))що тогава ривеш :))))
 • 2
  12
  123
  25 -3
  23:07, 26 май 2015
  На добър час, мили деца!Прекрасни сте!!!
  • Бр
   Браво
   8 0
   13:06, 27 май 2015
   Има надежда за България!
 • 3
  Fw
  fwrq
  9 -2
  23:07, 26 май 2015
  Пак е секнал кръста си >:D
 • 4
  Га
  Гайтан Веждюв
  15 -2
  23:17, 26 май 2015
  Много са ни красиви и стилни децата, само едно не приемам - мъжките оскубани вежди. Много в левия сектор бе драги ми мъжаги! Имате време да намерите пътя.
  • Ба
   БАЙ УЙ
   5 -1
   07:03, 27 май 2015
   От 45 години комунизъм и 25 еврейски идиотизъм това е и резултата.педераси и по богатите гейове.
 • 5
  .
  .
  9 -1
  23:33, 26 май 2015
  Да бе дае.....маму,стават кат фатих юрек
  • Фе
   Фея
   3 -3
   06:21, 27 май 2015
   Метросексуалните мъже вече не са актуални, явно младежите са пропуснали този факт, ако са искали да се правят на модерни. Ако пък ли не, значи ...Иначе всички са прекрасни.
 • 6
  72
  72
  6 -1
  07:48, 27 май 2015
  по израженията им личи ,че тези деца са най добре възпитани и със сигурност ще бъдат успели професионалисти и културни хора!!! браво!
 • 7
  aбв
  2 -2
  08:18, 27 май 2015
  Довечера, 27.05.2015 е бала на Автото!
 • 8
  Вс
  Всевишния Кенанец
  18 -8
  10:19, 27 май 2015
  ПМГ- винаги са показвали КЛАСА . . . тоалети, прически, поведение, дори учителите са стилни и елегантни! Браво показахте че тази година сте безапелационно N:1, и не на последно място, няма ц***** абитуриенти, които да развалят общото впечатление!
  • АС
   а сега де
   5 -2
   11:56, 27 май 2015
   Я разгледай снимките по-подробно :D
 • 9
  На
  На добър час!
  3 -6
  11:03, 27 май 2015
  Да им е честита регистрацията в бюрата по труда!
  • Бъ
   Бъдещето е ваше
   9 0
   11:49, 27 май 2015
   Едва ли!Само бих ги помолил да се борят за своето и да не го изоставят на други хора и народи.

Хороскоп за 07.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
07 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
07 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
07 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
07 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
07 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
07 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
07 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
07 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
07 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
07 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
07 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
07 мар 2021
Последни новини