От х:

Днес в x:

Абитуриентките избират моделски грим

    Тенденциите в макиажа тази година са доста различни. Естественият грим продължава да е актуален и предпочитан от абитуриентките. „Червилата и гланцовете са в натурални цветове и създават ефект на "голи" устни, ружът е в топли, прасковени нюанси. Това е така наречения моделски грим и тук максимата е "колкото по-естествено и свежо, толкова по -добре". Това разкри топ гримьорът Жанета Милева.

    Заедно с тази тенденция на мода излизат всякакви блясъци и хамелеони по клепачите и дори по устните. Много актуални са ярките и живи цветове.

    „Графичният грим с различни по форма и цвят очни линии също е нещо, с което можете да изпъкнете и да подчертаете индивидуалността си и в същото време да сте ултра модерни. Действайте смело,стига ярките цветове или пък този тип футуристични линии да стоят добре на вашите черти на лицето и да пасват на стила на тоалета ви, съветва майсторката на гримьорската четка.

    Тя допълни, че тежкият, плътен фон дьо тен ,който скрива изцяло натуралния тен на кожата, трайно остава в миналото. Много груба грешка е сгрешеният цвят, защото това е основата, върху която е изграден целият грим и не трябва да наподобява маска.

    „Елементите ,които включва професионалния грим и съответно стъпките,които трябва да направи гримьорът,който сте избрали, са да ви нанесе основа и висококачествен фон дьо тен, който да "ляга" естествено върху кожата ви и да стои там в продължение на следващите поне осем часа,без да промени цвета си или да се омазни. Контуриране на лицето със светли и тъмни нюанси,които да създадат светлосенки и обем,нанасяне на подходящи сенки на очите,очна линия,спирала и евентуално мигли,подчертаване на веждите,скулптуриране на устните с молив и червило,руж и хайлайт за свежест.Ако тези стъпки са изпълнени и въпросните продукти са поставени на правилните места в правилните количества,гримът би трябвало да се получи добре, допълни Жанета Милева. И пожела успешен старт и попътен вятър в истинския живот на всички абитуриенти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини