От х:

Днес в x:

Димитровград композира детски влак за 1 юни,качва и хасковлийчета

Атрактивен и вълшебен приключенски 1-ви юни подготвя община Димитровград за Деня на детето. На 31 май общината ще подари на малчуганите върнуващо пътуване с влак.

Специално подготвена мотриса ще направи два безплатни курса за децата и техните родители от Димитровград до Първомай и обратно.

Детският влак тръгва от гарата в Димитровград в 12 ч., а второто му потегляне е в 13 ч. Ако интересът е голям, общината има готовност да осигури допълнителен воаяж от 15.15 ч.

Пътуването е едночасово, а във влака децата ще бъдат изненадани приятно от домакините. Влакът ще бъде украсен с балони и ще носи много настроение за малчовците. Идеята е те да се насладят на бързо сменящите се гледки през прозорците и да усетят красотата на родния край. Докато пътуват пък билетите им ще бъдат проверени и от кондуктор, за да получат усещането за истинско пътуване с жп транспорта.

От общината в Димитровград уточниха, че всички деца и техните придружители не само от града, но и от Хасково или други населени места, са добре дошли. Билетите обаче са ограничени. За едно пътуване могат да се качат 123 души. Всеки, който желае да пътува детския влак, трябва да заяви и избрания час.

Билетите са напълно безплатни и вече са пуснати на касите на театъра в Димитровград. Засега са общо за 246 пасажери. Те са до изчерпване и предимството ще е на първите, предупредиха организаторите.

М. Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини